Walter Trout & Blindstone til Silkeborg

Walter Trout

Tekst: Jakob Wandam

Som vi tidligere har kunnet fortælle her på Bluesnews.dk, opholder amerikanske Walter Trout sig p.t. med sin familie i Thy. Da hans faste band samtidig befinder sig i et endnu mere coronaramt USA, har Walter Trout allieret sig med det jyske bluesrock-band Blindstone, med hvem han spiller en række koncerter på dansk grund.

De allerede annoncerede koncerter i Skive og Thisted midt i oktober er alle udsolgt, men det er nu lykkedes at stable en koncert på benene i Silkeborg. Det bliver Kedelhuset, der lægger scene til, og koncerten finder sted den 31. lørdag den 31. oktober klokken 20.

En ekstra kanin

Det er B’Sharp – Silkeborg Rhythm’n Blues Association, der står bag arrangementet. Formand og booker Charlie Tambaur siger om koncerten:

”Her i jubilæumsåret har vi været så heldig at kunne trække en ekstra kanin op af hatten. Det bliver en meget intim koncert og en kæmpeoplevelse med den 69-årige legendariske blues/rock-veteran fra Californien Walter Trout. Der er kun et begrænset antal billetter til salg, og det bliver et siddende arrangement, hvor vi selvfølgelig overholder alle de regler, som er pålagt os af sundhedsmyndighederne. Der i disse coronatider god plads til alle.”

Walter Trout er aktuel med det velanmeldte album Ordinary madness, der udkom sidst i oktober. Albummet ligger i forlængelse af det kunstneriske og kommercielle comeback, som Walter Trout gjorde med Battle scars i 2015. Dén plade var hans første udspil, efter at hans liv blev reddet af en levertransplantation, der satte tydelige spor på Trouts sangskrivning og hans musikalske appetit.

Battle scars blev fulgt op af koncertoptagelsen Alive in Amsterdam (2016), allstar-udgivelsen We’re all in this together (2017) og sidste års studiealbum Survivor blues.

Et bredt repertoire

Ved koncerterne med Blindstone varsler Walter Trout dog ”et bredt repertoire, der hentes fra mange sider af blues/rocken,” så mon ikke der også bliver grebet længere tilbage i Trouts efterhånden mangeårige karriere?

Walter Trout trådte sine musikalske barnesko som guitarist i legendariske orkestre som Canned Heat og John Mayall’s Bluesbreakers, og det var netop i forbindelse med en planlagt John Mayall-koncert, at Trouts solokarriere tog sin begyndelse. Forud for en koncert på Skråen i Aalborg var Mayall blevet syg, og Walter Trout tog over som midlertidig bandleder. Det skaffede ham en pladekontrakt og en turné.

Den danske forbindelse blev forstærket ved ægteskabet med Marie Brændgaard (nu Trout) fra Thisted i 1991, og Walter Trout har udgivet flere live-optagelser fra danske festivaler, for eksempel på debutalbummet Life in the jungle (1989) og No more fish jokes (1993).

Powertrio

Blindstone er en bluesrock-powertrio, som består af Martin Jepsen Andersen (guitar), Sigurd Jøhnk-Jensen (trommer) og Jesper Bunk (bas). Bandet har eksisteret siden 2002 og har udsendt i alt ni album. Det seneste udkom i 2019 og hed Deliverance at the crossroads.

Blindstone

Med Blindstone i ryggen kan man forvente, at der kommer tryk på Walter Trouts blues-udtryk. ”I want to rock,” siger bluesrock-ikonet selv.

Billetter til koncerten med Walter Trout & Blindstone den 31. oktober i Kedelhuset er sat til salg i dag, mandag den 5. oktober. Entré-prisen er kr. 275,-, og billetterne kan kun købes i forsalg via silkeborgbilletten.dk her.