Michelle Birkballe og Mike Andersen i betragtning til Gaffa-Prisen

Michelle Birkballe
Foto: Jakob Wandam

Tekst: Jakob Wandam

Sig nærmer tiden, da årets Gaffa-Priser skal uddeles. Det foregår ved et gallashow i Musikhuset i Aarhus torsdag den 3. marts 2022, og konferenciererne er journalist, forfatter m.m. Thomas Skov samt radioværten Carsten Holm.

Som ved de tidligere år har alle mulighed for at deltage i afstemningen om, hvem priserne skal gå til. Modsat for eksempel Danish Music Awards har Gaffa-Prisen ingen fagjury, men er udelukkende baseret på musikernes og udgivelsernes popularitet hos de stemmende musiklyttere.

Thomas Skov
Foto: Kenneth Nissen

Musiktidsskriftet Gaffas redaktion har dog på baggrund af musikernes præstationer i kalenderåret 2021 sammensat bruttolister inden for i alt 18 kategorier, og disse lister fungerer så som stemmesedler. Man kan stemme op til tre gange i hver kategori. Det kræver dog, at man har oprettet et Gaffa+-medlemskab.

Bruttolisterne er altså ikke lig med nomineringer, og for eksempel i kategorien ”Årets dansk rock udgivelse” (sic) er der indstillet i alt 38 album. De fem udgivelser, der får flest stemmer, kan så kaldes for nominerede.

Bluesrelaterede

Vanen tro styrer Gaffa i det store hele uden om bluesmusikken, men der har dog sneget sig et par bluesrelaterede navne ind på et par af listerne. I ”Årets danske rock udgivelse”-kategorien finder man således både Michelle Birkballes 2021 (læs anmeldelse her) og Mike Andersens Raise your hand.

Går man til de udenlandske kategorier, finder man også et par navne, der lugter en lille smule af blues. Rag’n’Bone Man er valgbar som ”Årets udenlandske solist”, lige som der kan stemmes på hans album Life by misadventure i kategorien ”Årets internationale udgivelse”.

I sidstnævnte kategori finder man også Van Morrisons Latest record project vol. 1 og The Black Keys’ Delta Kream. The Black Keys er endvidere på bruttolisten i kategorien ”Årets udenlandske band”.

Man kan se bruttolisterne med indstillede her, hvor der også er link videre til selve afstemningen. Stemmerne skal være afgivet senest den 4. februar klokken 18. Læs mere om Gaffa-Prisen her.