Jumpin’ Jacks topper Dansktoppen – igen

Tekst: Jakob Wandam

Tilbage i oktober 2021 kunne Bluesnews.dk fortælle, hvordan det var lykkedes jump blues-bandet Jumpin’ Jacks at indtage den allerøverste plads på DK4 Dansktoppen med singlen ”Det bli’r godt igen” (læs her). Nu har Jumpin’ Jacks gjort det igen, denne gang med sangen ”Søndagstur”.

”Søndagstur” udkom allerede i september, men først i uge 3 blev den prøvet på DK4 Dansktoppen, og her stemte seerne den altså ind på en førsteplads. Det er muligt for en sang at ligge på hitlisten i maksimalt seks uger, og hver kunstner kan deltage med én sang på listen ad gangen.

Det er Jumpin’ Jacks’ forsanger, bassist og initiativtager Thomas Valter, der har skrevet ”Søndagstur”. Og igen må man blot konstatere, at hans erklærede mål – at eksponere dansktop-publikummet for bluesens herligheder – bliver nået på imponerende vis.

Dansk og engelsk

Jumpin’ Jacks har udsendt to album, den dansksprogede Rock ’n’ roll og ikke andet (2020) (læs anmeldelse her) og Summertime blues (2021), hvor der synges på engelsk (læs anmeldelse her). Nu planlægger Jumpin’ Jacks to yderligere album, igen ét på dansk og ét på engelsk.

Stream ”Søndagstur” her eller se Jumpin’ Jacks (Bo Møller, Thomas Valter, Casper Mikkelsen) spille sangen nedenfor: