Nyt på vej fra Nello

Nello
Foto: Lasse Østerhaab

Tekst: Jakob Wandam

Niels Nello Mogensen kendes i blueskredse som bassist og primus motor i det Danish Music Award-vindende band Grarup Allstars. En del har nok også hørt ham i trioen Thomsen-Nello-Hansen, lige som han sidste år spillede nåede at spille nogle koncerter mellem corona-nedlukningerne med sit nyeste blues-foretagende Nello & the Helping Hand Blues Band (læs her).

I den brede offentlighed er Nello dog nok oplevet af flest som mangeårigt medlem af Johnny Madsens band, der jo ikke er et bluesband (om end blues-påvirkningen er der). Og Niels Nello Mogensen har også med sit eget rockband Nellovator udgivet albummene Set it free (2007) og Life is good (2010).

Under eget navn

Nu er Niels Nello Mogensen klar med et nyt projekt, nemlig et soloalbum, der ganske enkelt udgives under navnet Nello. Albummet har fået titlen Perfect sense og udkommer den 7. maj.

Når Nello udsender pladen under eget navn, er det ikke tilfældigt. Nello har nemlig stået for al sangskrivning, arrangementer og produktion på albummet, hvor han også synger og spiller de fleste instrumenter selv. Det vil sige bas, akustisk og elektrisk guitar, mellotron, kirkeorgel, mundharpe, percussion m.m.

“Gennem årene har jeg haft fornøjelsen af at optræde med mange forskellige fantastiske sangere, men nu er tiden inde til, at jeg synger og spiller mine egne sange som soloartist,” fortæller Nello i forbindelse med den nye udgivelse.

Søren Jacobsen har mixet og bidrager med diverse guitarspil, Per Kolling spiller trommer på pladen, og Palle Hjorth – som indtil for nylig var Nellos kollega i Grarup Allstars (læs her) – leverer orgelbas på ”Let love lead your life”, der er den sidste af albummets ni skæringer. Mari Mana synger duet med Nello på ”I will”.

Singer/songwriter

Perfect sense er ikke en bluesudgivelse, men en poprock- og singer/songwriter-plade med melodiske, romantiske sange. Produktionsmæssigt trækkes der blandt andet tråde til Jeff Lynne, især på numrene ”Sense”, ”Love will carry me home” (komplet med George Harrison’sk slide-guitar af Søren Jacobsen) og førstesinglen ”There is no place”, som allerede nu kan høres på streamingtjenesterne.

Ser man på coveret, fristes man da også til at tro, at det er en lille hyldest til Jeff Lynnes 1990-album Armchair theater! Niels Nello Mogensen, som også er idemand til omslaget, forsikrer dog over for Bluesnews.dk, at det er helt tilfældigt.

– Ideen var en plade, der hedder Perfect sense, med et cover, der ikke rigtig giver nogen mening, smiler Nello. Fotografierne til Perfect sense-coveret er taget af Lasse Østerhaab.

Singlen ”There is no place” udkom den 19. marts, og fra i dag kan man se den officielle musikvideo til nummeret (se nedenfor). Nello beskriver sangen som en moderne og moden poprock-serenade og kærlighedserklæring til hustruen Helle, som han har været sammen med siden 1979.

Det samlede Perfect sense-album udsendes som sagt digitalt og på cd fredag den 7. maj på Nellos eget pladeselskab Life Is Good Music.

Allerede nu er det dog muligt at købe cd’en fra Nello selv. Find ham på Facebook her eller kontakt ham på kontor@lifeisgoodmusic.dk.