Trouble Is har debutalbummet klar

Trouble Is
Foto: Claus Starup

Tekst: Jakob Wandam

Trofaste læsere af Bluesnews.dk husker måske den københavnske bluesrock-duo, der i januar 2019 udgav ep’en Here to stay (læs anmeldelse her). Nu er Trouble Is undervejs med et helt album, der får titlen Wholehearted, og første single herfra udkommer i dag.

Singlen hedder ”Walkin’” og beskrives af duoen selv som inspireret af tidlig, traditionel blues, tilføjet en eksplosiv, rocket produktion. Man hører da også tydelige referencer til især Muddy Waters-klassikeren ”Got my mojo working”, og det er ikke tilfældigt.

“Jeg sad en varm sommerdag i en bilkø og lyttede til radioen og var ved at smelte i varmen. Det var 2019 og én af de få sommerdage, sommeren bød på, hvor solen valgte at skinne direkte ned i kabinen af bilen, midt på motorvejen,” fortæller Mathias Heibøll Østlund, guitarist og sanger i Trouble Is.

En svunden tid

“Pludselig kom der et gammelt Muddy Waters-nummer, ”Mojo workin’”, på, og for en stund glemte jeg alt om varmen, og køen og ulideligheden. Intensiteten, energien og det autentiske i nummeret talte så stærkt til mig, trods nummeret er fra svunden tid i det sydlige Amerika.”

“Det handlende netop om at have sin mojo workin’, eller som man nok nærmere vil høre i dag, at have sin swag on. Det inspirerede mig til, senere samme dag, at skrive ”Walkin’”, der tager udgangspunkt i Muddy Waters’ tekst, men med et mere nutidigt sprog, egne oplevelser fra et liv som eksil-fynbo i København, og med et langt mere energisk og rocket guitar-riff.”

Trouble Is beskriver således ”Walkin’” som en sang om at have sin stil på plads, i sit udseende, i sit liv, og det at ”køre go’ stil” over for andre mennesker – især kvinderne. Nummeret er indspillet i Mørkværk-studiet i Aarhus, og den tilhørende musikvideo er optaget på Posten i Odense. Videoen kan ses her:

Streaming og vinyl

Trouble Is består ud over Mathias Heibøll Østlund af trommeslager Poul Valdemar Prahl. I live-sammenhæng tilføjes bas og tangenter.

Singlen ”Walkin’” er ude i dag, fredag den 18. juni, og Trouble Is’ debutalbum Wholehearted udgives den 6. august 2021 på Target Records. Albummet udkommer digitalt på de gængse streamingtjenester samt på vinyl.

Inden albumudgivelsen vil Trouble Is udsende to yderligere singler, nemlig “Give it to me”, der udkommer den 16. juli, og “Came to stay”, der følger den 30. juli.