Instrumentalmusik-trioen Vestbo Trio nu med vokalist

Tekst: Peter Widmer

Det veletablerede og meget anerkendte aarhusianske instrumentalmusik-foretagende Vestbo Trio har flere finurlige fuldlængdeudgivelser bag sig med jazz og blues som centrale omdrejningspunkter. Guitaristen Michael Vestbo, bassisten Jesper Smalbro og janitsharen Eddi Jarl er alle tre velkendte navne i forskellige musiksammenhænge.

Eddi Jarl sidder for eksempel også bag trommerne hos det prisvindende afrobeat-ensemble The KutiMangoes og hos Lars Lilholt Band, mens Jesper Smalbro er en del af den roste folk-pop-kvartet Northern Assembly. Sidstnævnte er i øvrigt pladedokumenteret på to fine fuldlængdeudgivelser og en ep.

Som Vestbo Trio har de tre musikere slået deres navn godt fast, og deres seneste album Gentlemen … fra 2019 fik mange anmelderroser (læs for eksempel her). Desuden strøg Gentlemen … sensationelt nok ind på en førsteplads på den danske vinyl-Top 40-liste (læs her).

Vestbo Trio har endvidere et frugtbart og succesrigt turné- og indspilnings-samarbejde med Uffe Steen Trio. Det sidste er der indtil videre kommet et glimrende live-dobbeltalbum ud af, nemlig Doppler effect fra 2018 (læs anmeldelse her). Desuden har de to trioer singlen ”Inner movie theme” ude (læs omtale her).

Ny single

Bjørn Fjæstad
Foto: Carsten Andersen

Nu udsender instrumentalensemblet Vestbo Trio så en single i samarbejde med vokalisten med mere Bjørn Fjæstad, hvilket må siges at være ret usædvanligt for en trio, hvis gebet er instrumentalmusikken.

Singlen med Bjørn Fjæstad på vokal er en fin og anderledes fortolkning af Bob Dylan-kompositionen “To make you feel my love”.

Samme er den første af to single-forløbere for et kommende Vestbo Trio-fuldlængdeudspil, der har fået titlen Reflector. Andet single-udspil, som Bluesnews.dk vender tilbage til, ser dagens lys i uge 31 i år, og albummet Reflector udkommer i sidste halvdel af august 2021.

Bluesnews.dk har været i kontakt med Michael Vestbo, der om Reflector blandt andet siger:

”Fra start har idéen været at lave et album, som udvider paletten for Vestbo Trio. Derfor er det nye album en kombination af instrumentale numre og sange med Bjørn.”

Stærk stemme

Det falder naturligt at spørge ind til, hvad der har fået instrumentalmusik-bandet Vestbo Trio til at inddrage en sanger i skikkelse af grundlæggeren af ”art rock”-bandet Baal, Bjørn Fjæstad. Hertil udtaler Michael Vestbo:

Vestbo Trio
Foto: Peter Widmer

”Vi har simpelthen fået så mange opfordringer til at lave noget med en sanger i årenes løb, så nu skulle det være! Vi har gået med tanken længe, men vi vidste også, at det skulle være den helt rette sanger: En stærk stemme, som griber lytteren fra første strofe – og dér er Bjørn simpelthen manden. Han har en kæmpe stemme, som vi virkelig nyder at spille sammen med.”

”Det var vigtigt for os at finde en sanger, som havde lyst til at indgå i en helhed sammen med os: Vi ville ikke bare være et backingband for en solist, det hér skulle være noget, som vi kunne skabe sammen i nuet. Derfor blev det Bjørn. Han har stemmen, han vil noget, når han synger – det er vigtigt, når man laver musik, synes vi.”

“To make you feel my love” med Vestbo Trio & Bjørn Fjæstad udkommer i dag, fredag den 18. juni 2021. Singlen udkommer kun digitalt og kan findes på streamingtjenesterne – dvs. Spotify, Apple Music, Tidal osv. – samt på Vestbo Trios hjemmeside her.

Læs meget mere om Vestbo Trio her.