Per Chr. Frost er død

Per Chr. Frost
Foto: Frank Nielsen

Tekst: Jakob Wandam

Guitaristen og bassisten Per Chr. Frost er død. Per Chr. Frost døde natten til søndag den 5. marts, 68 år gammel.

I blueskredse var Per Chr. Frost bedst kendt for sit samarbejde med Ole Frimer, et samarbejde, der blev etableret i september 2021. Her spillede de to en fælles koncert på Underværket i Randers, og det blev en så stor succes, at Per Chr. Frost og Ole Frimer straks aftalte at spille flere jobs sammen. Et antal optrædener under navnet Frimer & Frost var planlagt her i marts og igen til efteråret.

Med B.B. King

Ole Frimer og Per Chr. Frost
Foto: Frank Nielsen

Per Chr. Frost var da heller ikke fremmed for bluesen. Blandt andet nød han den ære at blive inviteret til at spille med selveste B.B. King ved en koncert i Aarhus i 1997. Vennen og kollegaen Peter A.G. Nielsen skriver på Facebook:

”Der er et billede, hvor han sidder sammen med B.B. King. De sidder med hver sin guitar. Og Per laver lige en variation over et af B.B.’s signatur-riffs. Så griner den gamle B.B. så hjerteligt, det ryger direkte ud af det sort/hvide foto.”

Det var netop sammen med Peter A.G. og de andre medlemmer af Gnags, at Per Chr. Frost for alvor satte sit aftryk på dansk musik. Per Chr. Frost blev medlem af ”Danmarks ældste rockband” i 1974 og markerede sig hurtigt som en af landets bedste rockguitarister. Han var fast medlem af Gnags frem til 1997 og sluttede sig atter til bandet i 2015.

Priser

Sammen med Gnags vandt Per Chr. Frost priser ved Dansk Grammy i 1990 og 1999, og selv modtog han Ken Gudman Prisen i 2005.

Per Chr. Frost indspillede og turnerede også med mange andre kunstnere, blandt andre Lis Sørensen, Poul Krebs og Michelle Birkballe.

Endvidere dyrkede Per Chr. Frost en solokarriere, der blev grundlagt i 1979 med albummet Ned ad gaden. Siden fulgte syv yderligere studieudgivelser i eget navn, senest The calling, der udkom i 2018. I slutningen af 2022 samlede han op på solokarrieren med cd’en Best of Frost, og samtidig udgav Per Christian Frost Band albummet Live med koncertoptagelser fra en turné i januar-februar 2022.