Ronni Boysen kuraterer rhythm & blues-cd’er

Tekst: Jakob Wandam

Black pearls er titlen på en ny cd-serie, der udgives på Koko-Mojo Records. Der er tale om en række af antologier med mere eller mindre obskure rhythm & blues-numre, og cd’erne er kurateret af Ronni Boysen, som også har skrevet liner notes.

Den danske guitarist, der har spillet i bands som King Biscuit and the Crackers, Trainman Blues, The Kokomo Kings, Nello & the Helping Hand Blues Band og Las Palmeras, er også kendt som en entusiastisk pladesamler med en forkærlighed for gamle blues- og R&B-plader. Ronni Boysen fungerer endvidere som dj, hvor det typisk er netop denne type plader, han vender.

Samarbejde

Ronni Boysen
Foto: Frank Nielsen

Ronni Boysens kendskab til bluesgenrens sjældenheder og evne til at sammensætte en playliste kommer altså nu til udtryk gennem disse udgivelser, som er resultatet af et samarbejde med Koko-Mojo Records, der har stået på gennem det sidste halve års tid. Koko-Mojo er en underafdeling af det britisk-grundlagte pladeselskab Rockstar Records. Dette selskab har specialiseret sig i genudgivelser af gamle rock & roll og rhythm & blues-optagelser, og Koko-Mojo står for den sidstnævnte del af repertoiret.

Black pearls vol. 1 bærer netop undertitlen Rhythm & blues. Cd’en er på markedet nu, og Vol. 2 med undertitlen 1960-1963 forventes udgivet i juli.

Vol. 3: Voodoo moon er planlagt til september, og Vol. 4 er også klappet af. Endnu flere er undervejs, skriver Ronni Boysen på sin Facebook-side.

Mere obskure

Black pearls vol. 1: Rhythm & blues indeholder 28 numre af blandt andre Roy Milton, Willie Mae ”Big Mama” Thornton, Rufus Thomas og Clarence ”Gatemouth” Brown. Desuden er der musik af væsentligt mere obskure kunstnere som Robbin Ray, Preacher Stephens og William A. Thurman alias Mr. Sad Head.

Albummene udgives kun på cd, så både vinylfreaks og streamingforbrugere går altså forgæves. Men cd’en Black pearls vol. 1: Rhythm & blues kan købes via Koko-Mojos webshop her eller gennem velassorterede musikforhandlere på nettet.