Se streamingkoncerterne fra uge 17

Miriam Mandipira

Tekst: Jakob Wandam

Endnu en uge med forsamlingsforbud i Danmark er gået, og de danske bluesfans har mødtes om musikken online. Her kan du se eller gense nogle af de danske streaming-blueskoncerter, der har fundet sted i uge 17, altså den 20.-26 april.

Mandag var det Chris Grey & the BlueSpand, der åbnede ballet med en koncert fra det naturligvis lukkede spillested Dexter i Odense. Chris Grey & the BlueSpand spiller publikumsvenlig og humoristisk funk, blues og bluesrock. Hele koncerten kan ses her:

 

Jazz under trappen

Björn Ingelstam, Henrik Bay, Chris Tanner, Jens Kristian Andersen

Tirsdag spillede Chris Tanners trio med Björn Ingelstam som gæst. Koncerten indgik i rækken af Charlie Scott’s Bars ”Jazz under Trappen”-koncerter, der finder sted hver tirsdag på det københavnske spillested. Klarinettisten og sangeren Chris Tanner stammer fra Australien, hvor han blandt andet har indspillet med bluesmusikeren C.W. Stoneking. I dag bor han i Danmark og spiller hovedsageligt traditionel jazz, men altid med stærke blues-undertoner.

Trompetisten og sangeren Björn Ingelstam er svensk, men er et kendt ansigt på den københavnske trad jazz- og New Orleans-scene, hvor han blandt andet spiller med bandet Jack Street.

Vi kan ikke dele videoen, men hele koncerten fra Charlie Scott’s kan ses her. Bemærk, at musikken først begynder cirka 16 minutter inde i videoen.

Blues fra karantæne-zonen

Jake Green

Tirsdag aften kom ugens første streamingkoncert fra Jake Green. Sangeren og guitaristen har streamet flittigt fra sit hjem i hele den periode, hvor Danmark har været underlagt forsamlingsrestriktioner. Fra og med uge 17 har han ændret på sin spilleplan, så der nu er ”Blues from the Quarantine Zone” tirsdag, torsdag og lørdag aftener.

Jake Green spiller både Jake Green Bands bluesrock-numre og sange fra det store busker-repertoire, han har oparbejdet på Københavns gader, caféer og værtshuse. Hans optræden fra tirsdag kan ses i fuld længde her. Gå cirka minutter ind i videoen for at finde transmissionens begyndelse.

Boogie-blues

Torsdag kunne man se og høre den første streamingkoncert med ZZ Top Jam. Som navnet afslører, spiller bandet musik af det texanske boogie-bluesband ZZ Top.

ZZ Top Jam spillede live fra øvelokalet, og de har lovet, at der er flere streamingkoncerter på vej fra deres side. Indtil da kan man se hele tirsdagens koncert her:

 

Som lovet var der endnu en gang ”Blues from the Quarantine Zone” med Jake Green torsdag aften. Torsdagens stream kan ses og høres her, og starter man knap fem minutter inde i videoen, skal man nok få det hele med.

Årtiers erfaring

Lørdag aften var der online-koncert med Jesper Bjarnesen, som sendte fra spillestedet Morzybitten i Horsens. Jesper Bjarnesen har adskillige årtiers erfaring som musiker inden for adskillige genrer, men med en tydelig passion for bluesen.

Det hørte man også tydeligt ved lørdagens koncert, der kan ses i sin helhed nedenfor.

 

Også udlandsdanskeren Big Creek Slim debuterede som streamende musiker fredag aften. Han spillede live fra hjemmet i Brasilien. Desværre var der bøvl med teknikken, hvilket medførte, at mange – inklusive Bluesnews.dk – ikke kunne se koncerten.

Big Creek Slim har efterfølgende delt koncerten på sin Facebook-væk, men filen er stadig utilgængelig for mange, også for Bluesnews.dk.

Gin fizz og blues

Til gengæld kan man stadig gå ind og se Emil Otto blande gin fizz og synge blues med mere. Emil Otto sender sine ”Bug Juice ’n’ Blues” hver lørdag – ganske korte livestreams, hvor Aarhus-musikeren mikser en drink og underholder med et par sange.

Denne gang optrådte Emil Otto uden det klaver, vi er vant til at se ham bag. Til gengæld fik han guitarakkompagnement fra Johannes Hieronymus Mynster. ”Bug Juice ’n’ Blues vol. 2” kan ses nedenfor. Vil man direkte til musikken, skal man starte videoen ved cirka 12 minutter.

 

Supergruppe

Senere på aftenen lørdag var der koncert med Mandipira/Lauritsen/Gade/Frost. Hele koncerten blev streamet fra Nordsø Records’ -pladepresseri i forbilledlig lyd- og billedkvalitet, og den kan ses nedenfor (koncerten starter 7-8 minutter inde i videoen).

Mandipira/Lauritsen/Gade/Frost er lidt af en supergruppe med Årets Danske Bluesnavn 2016, Miriam Mandipira i den vokal forgrund (læs mere om Miriam Mandipira her). Kvartetten spiller et alsidigt repertoire af blues, jazz, gospel m.m., hvilket også gælder den erfarne kapelmester Kjeld Lauritsen (læs mere om Kjeld Lauritsen her). Per Gade og Søren Frost optræder begge i DR Big Band, og Søren Frost er desuden en del af SP Just Frost.

Jake Green var naturligvis på pletten med ugens tredje koncert, og den kan du se og høre her. Der kommer lyd og billede på 3-4 minutter inde i videoen.

Lockdown Session

Richard Farrell var tilbage med endnu en ”Lockdown Session”, som han har været det de seneste lørdage. Farrell er forsanger i det Danish Music Award-vindende Trainman Blues, men i disse uger er det som solist, man kan høre ham. Han spiller live fra La Muse Writers & Artists Retreat i Frankrig.

Du kan se og høre lørdagens Lockdown Session her: