Sidetrackers debuterer med live-album

Af Peter Widmer

Det er tre garvede blues-med-mere-folk, der udgør det nye foretagende Sidetrackers, som blev en realitet i december 2018.

Sidetrackers består af keyboardbetvingeren Martin Jønsson, der også synger kor, Martin Blom, guitar og vokal, samt Svend Eeg på trommer og kor.

Martin Jønsson vil være kendt fra Martin Jønsson Blues & Boogie Combo, sit samarbejde med Big Fat Snake-sangeren Anders Blichfeldt med mere.

Martin Blom er især kendt som guitarist i legendariske Troube Cats (læs anmeldelse af dette orkesters seneste værk her). Desuden har Martin Blom to solo-cd’er bag sig, og så er han med i Johnny Cash-projektet Cash i Kirken, der også er cd-dokumenteret.

Svend Eeg har blandt andet spillet sammen med Martin Blom og bassisten Niels Nello Mogensen i trioen Don’t Mess, der for eksempel kunne høres ved den legendariske støttekoncert for Aarhus Bluesforening den 30. januar 2009 (læs mere her).

Digitalt

Sidetrackers er nu klar med deres debut-fuldlængdeudspil, der meget passende har fået titlen Live! in the studio.

Dét er nemlig præcis, hvad dette album er indspillet som, og det klæder trioen betimeligt. Live! in the studio blev udgivet digitalt den 29. april 2019, men vil man have et fysisk produkt – cd – må man vente en stund.

Bluesnews.dk har sneget sig til en lytter på Live! in the studio, og det er dejligt at få nogle toner i ørerne, der er indspillet uden dikkedarer, og som derfor behørigt reflekterer, hvad man kan vente sig af denne nye konstellation (læs mere om Sidetrackers her).

Sidetrackers leverer ”en cocktail af blues, roots, swamp, funky New Orleans-sager, rock ’n’ roll, lyriske lækkerier, growlende Hammondlyd, snavset slideguitar a la Elmore James og godt med shuffle-groove i trommerne.”

Bluesnews.dk følger op med en cd-anmeldelse, og så er der premierekoncert med Sidetrackers søndag den 19. maj klokken 14 på CasaV58, Vestergade 58, Aarhus.