Skandinavisk guitar-møde: Ole Frimer & Vidar Busk.

Vidar_BuskDen danske bluesguitarist og sanger Ole Frimer får i august og november 2016 besøg af den norske super-guitarist Vidar Busk. Sammen med bassist Jesper Bylling og trommeslager Claus Daugaard giver de fem koncerter i fire byer i Danmark. Info om koncerter og billetter m.v. kommer op på www.olefrimer.dk.

Det er den fælles interesse for den moderne elektriske bluesmusik som har været grundlaget for samarbejdet. Selskabet forventer at koncerterne vil indeholde sange fra begge guitaristers repertoire, og hvem ved om de finder på noget nyt sammen. Det bliver kræs for blues-elskere – and beyond.

Om Vidar Busk
I Norge findes vel Europas stærkeste bluesmiljø. De fleste større byer i Norge har en bluesforening som afholder koncerter, og landet besøges flittigt at amerikanske og europæiske bluesmusikere som turnerer på de norske bluesklubber og festivaler. Af så stærkt et bluesmiljø udspringer der naturligt nok flere norske bluesmusikere af meget høj klasse. En af de største og mest kendte er guitaristen Vidar Busk.

Vidar er født 1970 i Langesund i Norge. Allerede som 15-årig rejste han til USA med sin guitar for at spille med den amerikanske bluesmusiker Rock Bottom. Han vendte tilbage til Norge fem år senere, i 1990, og dannede et backing band som han turnerede med i Norge. I 1994 modtog de Smugetprisen for deres bedrifter på Smugladen Festivalen.

I 1997 dannede Vidar sit jump-bluesband Vidar Busk & His True Believers. De modtog samme år Notodden Blues Festivals pris, og året efter vandt de Spellemannsprisen (svarer til vores Danish Music Award) for deres første album ”Stompin’ Our Feet With Joy”. Siden har Vidar Busk udgivet i alt otte albums og vundet endnu en Spellemannspris (2003). Også hans seneste album ”Troublecaster” fra 2011 blev nomineret.

Vidar Busk er en bredspektret musiker som har flirtet med bl.a. soulmusikken (hør albummet ”Venus Texas” fra 2001) og samarbejdet med rappere. Men hans guitarvirtuositet kommer især til udtryk i den melankolske blues. Her bliver det til verdensklasse.