Skovby Blues livestreamer H.P. Lange lørdag

H.P. Lange
Foto: Jakob Wandam

Tekst: Jakob Wandam

En af landets mindste, men ikke desto mindre traditionsrige bluesfestivaler er Skovby Blues på Als. Her krydser man fingre for, at det bliver muligt at samles 150 mennesker den 2.-3. juli, hvor den 14. udgave af festivalen er planlagt. Bluesnews.dk følger naturligvis op, når det samlede program ligger helt fast.

Inden da har Skovby Blues imidlertid annonceret en lille appetitvækker i form af en privat live-optræden af H.P. Lange, som bliver livestreamet på Skovby Blues’ Facebook-side her lørdag den 20. marts klokken 20.30.

Sangeren, guitaristen og banjospilleren H.P. Lange har gennem årene optrådt mange gange på Skovby Blues, både solo og i forskellige bandkonstellationer. Han har da også mere end tredive års erfaring fra de danske bluesscener, hvilket har resulteret i et trofast publikum og adskillige hædersbevisninger.

Hædret

H.P. Lange
Foto: Frank Nielsen

For eksempel blev H.P. Lange udnævnt til Årets Danske Bluesnavn 2011 af Copenhagen Blues Festival. Tre gange er han blevet hædret med en Danish Music Award, senest i 2020, hvor H.P. Lange Big Gumbos album I feel fine (læs anmeldelse her) blev udråbt som Årets Danske Bluesudgivelse (læs her og her).

Lørdagens koncert bliver en uformel solooptræden i aldeles private rammer i forbindelse med foreningen Skovby Blues’ bestyrelsesmøde og som en markering af, at der er omtrent 100 dage til Skovby Blues 2021.

Som Skovby Blues skriver i et Facebook-opslag: ”Livestream … vi har ikke prøvet det før – så det kan vi sikkert godt finde ud af.”