Spiritual-album på vej fra Margrete Grarup & Michael Sunding

Michael Sunding og Margrete Grarup
Foto: Jakob Wandam

Tekst: Jakob Wandam

Sangerinden Margrete Grarup og pianisten og sangeren Michael Sunding har brugt den tvungne ”corona-pause” til at færdiggøre deres nyeste albumprojekt, Within the spirit.

Within the spirit er en udforskning af de to musikeres fælles passion for gospel og spirituals. Margrete Grarup og Michael Sunding har arbejdet sammen siden omkring 2018, hvor de begyndte at spille fælles koncerter med et repertoire, der spændte over blues, jazz, soul, gospel og pop (læs for eksempel her).

Siden kastede de sig med succes over Poul Henningsens viser, som de fortolkede på albummet PH på ny (2019), og som Grarup og Sunding stadig turnerer med (læs mere her).

Sjælfulde sange

Nu gælder det imidlertid ”spirituals og andre sjælfulde sange,” som Michael Sunding skriver i sit nyhedsbrev. Genren er ingenlunde fremmed for de to, og særlig Margrete Grarup bevæger sig hjemmevant i det kirkelige repertoire.

Margrete Grarups musikalske løbebane er således gået via Hasseris Kirkes orkestre og kor, og hun laver stadig jævnligt gospel-workshops. Ikke mindst står hun i front for Mahalia Jackson Tribute, som det er dokumenteret på en fremragende cd fra 2014 (læs mere om Margrete Grarups indspilninger her).

Michael Sunding spiller jævnligt kirkekoncerter både med og uden Margrete Grarup og kan for eksempel den 9. og 10. september høres i henholdsvis Hjortshøj Kirke og Vigersted Kirke sammen med Maria Kynne.

Udskudt

Within the spirit skulle have været udgivet i forbindelse med en koncert på Den Blå Festival i Aalborg. Coronakrisen satte imidlertid en stopper for festivalen og dermed også for Michael Sundings og Margrete Grarups koncert.

Lige nu er releasen derfor udskudt, mens Grarup og Sunding afsøger mulighederne for eventuelle samarbejdspartnere med hensyn til udgivelsen. Men der er allerede Within the spirit-koncerter på bedding i september, oktober og november. Indtil videre ser koncertplanen således ud:

19-sep. Øster Lindet Kirke, Øster Lindet
20-sep. Pavillonen, Grenaa
04-okt. Rostrup Kirke, Rostrup
06-nov. Vigersted Kirke, Vigersted

(Hold øje med Bluesnews.dk’s koncertkalender her for at se eventuelle ændringer og fremtidige koncerter).

Margrete Grarup
Foto: Frank Nielsen

Første geled

Margrete Grarup trådte for alvor frem i dansk blues’ første geled, da hun overtog jobbet som forsanger i Laugesen All Stars ved Birgitte Laugesens pludselige død i 2016.

Bandet skiftede hermed meget naturligt navn til Grarup Allstars, under hvilket de udsendte det roste album That’s what love can do – live (2017) (læs anmeldelse her).

Albummet dokumenterede Grarup Allstars’ koncertaktivitet, som ved Danish Music Awards Blues 2019 endvidere indbragte bandet Blues Liveprisen.

Kenn Lending og Michael Sunding
Foto: Jakob Wandam

Michael Sundings alsidighed har bragt ham vidt omkring i de musikalske genrer, hvor han spiller jazz, pop, r&b, klassisk, latin, børnemusik m.m.

I blueskredse har han, ud over samarbejdet med Margrete Grarup, især gjort sig bemærket med Kenn Lending Blues Band. Sammen med kapelmesteren i dét orkester har han også duo-projektet Lending & Sunding – Higher Ground (læs mere her og her).