Lending & Sunding drager på landevejen som duo

Kenn Lending og Michael Sunding
Foto: Jakob Wandam

Tekst: Jakob Wandam

Forleden kunne vi fortælle, hvorledes Kenn Lending har fundet sammen med sine gamle musikalske legekammerater fra 1980’erne og 90’erne i en ”Vintage Edition” af hans Kenn Lending Blues Band (læs her).

Det betyder imidlertid ikke, at Kenn Lending har glemt de musikere, der har spillet i hans band i de senere år (læs f.eks. her). Michael Sunding har været en del af Kenn Lending Blues Band siden 2012 og kan høres på Lendings seneste album-udspil, Kenn Lending in concert (2017) (læs anmeldelse her). Og nu har de to musikere besluttet at drage ud på landevejen som duo under navnet Lending & Sunding.

Eventyrlyst

Michael Sunding
Foto: Jakob Wandam

Michael Sunding er ikke blot forrygende på orgel og klaver, han er også en glimrende sanger med en soul-påvirket stemme. Han skriver desuden selv sange, og så besidder han en musikalsk eventyrlyst, der har kastet ham ud i et væld af forskellige projekter.

Den første plade i eget navn fra Michael Sunding var live-albummet Solo (2014), hvor han spiller egne soul-jazzede numre.

Michael Sunding og Margrete Grarup
Foto: Peter Widmer

I 2015 lavede han instrumentale jazz-arrangementer af Carl Nielsen-sange og indspillede dem sammen med kontrabassisten Mads Vinding på The melodies of Carl Nielsen. Den blev fulgt op i 2017 med The melodies of Nordic Christmas, ligeledes med Vinding.

Samtidig har Michael Sunding nu i en årrække kørt et professionelt parløb med Margrete Grarup, der blandt andet har resulteret i 2019-albummet PH på ny, hvor de har arrangeret Poul Henningsen-viser (læs mere her). Men Grarup og Sunding spiller også koncerter, hvor de synger gospel, blues, jazz og soul m.m. (læs f.eks. her).

Endvidere har Michael Sunding indspillet med blandt andre Malene Mortensen, Troels Skovgaard og Ester Brohus, og han har lavet børnemusik med Mias Musikalske Univers.

Alsidig herre

Det er altså en alsidig herre, vi har med at gøre, og det er netop denne versatilitet, som Kenn Lending og han deler og ønsker at udforske sammen. Med udgangspunkt i den afroamerikanske musik, som er Lending & Sundings fælles referenceramme og passion, vil de kaste sig ud i både egne og andres numre inden for soul, funk, gospel, latin og rhythm & blues.

Kenn Lending og Michael Sunding med Kenn Lending Blues Band
Foto: Jakob Wandam

Guitaristen og sangeren Kenn Lending er heller ikke fremmed for at udforske genregrænserne. Hans eget bluesudtryk trækker på blandt andet funk og soul, og han har spillet fusionsrock med Himmelexpressen, gospel med Lillian Boutté og meget mere.

Lending & Sunding vil turnere i 2020, og de kan bookes gennem Marsk Music både som duo og i udvidet format som kvartet. Allerede søndag den 13. oktober 2019 klokken 14 debuterer Lending & Sunding dog på Gladsaxe Hovedbibliotek (læs her). Der er gratis entré.