Sugar Ray Norcia og Duke Robillard kommer til Grenaa

Sugar Ray Norcia
Foto: Frank Nielsen

Tekst: Jakob Wandam

Det er lidt af et scoop, de har gjort på Pavillonen i Grenaa. Her får man nemlig onsdag den 25. maj besøg af et par amerikanske verdensnavne i form af Sugar Ray Norcia & Duke Robillard med band.

Sugar Ray Norcia og hans band, Sugar Ray & the Bluetones, måtte tidligere på året aflyse den koncert, de ellers skulle have spillet hos Bluesforeningen Crossroads i Vejle den 21. maj. Da det så viste sig, at en Europaturné med Norcia og Duke Robillard alligevel blev gennemført, var der ikke længere plads hos Crossroads. Imidlertid blev en koncert i Tyskland droppet, og Pavillonen i Grenaa så sit snit til at hente amerikanerne til Danmark.

Rhode Island

Michael “Mudcat” Ward
Foto: Frank Nielsen

“Sugar” Ray Norcia dannede Sugar Ray & the Bluetones i slut-1970’erne på den frodige bluesscene i staten Rhode Island, der også blandt andet har fremavlet Roomful of Blues. Gennem en lang karriere har sangeren og mundharpespilleren Sugar Ray Norcia også optrådt som solist og været medlem af netop Roomful of Blues. Han har desuden indspillet med en lang række andre kunstnere, især i Rhode Island- og Texas-miljøerne.

Med sig i Grenaa har han veteranerne Michael ”Mudcat” Ward på bas og Mark Teixeira på trommer, der også begge er særdeles efterspurgte session- og live-musikere. Michael “Mudcat” Ward er fast mand hos The Bluetones og var også i mange år sideløbende medlem af Ronnie Earl & the Broadcasters. Mark Teixeira har i flere årtier spillet med Duke Robillard, og kvartetten rundes som nævnt netop af med Robillard på guitar.

Sugar Ray Norcia har tradition for at spille med store guitarister. På Sugar Ray & the Bluetones’ første mange plader var det Kid Bangham, der betjente guitaren. Herefter tog Monster Mike Welch over, inden Little Charlie Baty tog en tørn frem til sin død i 2020.

Duke Robillard
Foto: Peter Widmer

Duke Robillard er heller ingen hr. hvemsomhelst. Michael John ”Duke” Robillard stammer lige som Sugar Ray fra Rhode Island, hvor han var med til at grundlægge Roomful of Blues i 1967. Siden erstattede han Jimmie Vaughan i The Fabulous Thunderbirds, men allerede længe forinden havde Duke Robillard startet sit eget band, og han har fra 1984 og frem udsendt en imponerende lang række plader som bandleder, som solist og som duopartner for blandt andre Ronnie Earl og Herb Ellis.

Tilmed har Duke Robillard produceret og indspillet med utallige andre kunstnere. Han var også med på det seneste album med Sugar Ray & the Bluetones, Too far from the bar, der udkom i 2020. Selv har Duke Robillard netop udgivet albummet They call it the blues – hvor Sugar Ray Norcia til gengæld er gæst!

Alsidigt tag

Sugar Ray Norcia
Foto: Peter Widmer

Både Sugar Ray Norcia og Duke Robillard er kendt for et alsidigt tag på bluesmusikken. De tager udgangspunkt i den swingende West Coast blues (selv om de kommer fra den amerikanske østkyst), men begår sig også hjemmevant i Chicago blues, Texas blues, jump blues, swingjazz med mere. Det har indbragt dem bunkevis af Grammy- og Blues Music Award-nomineringer.

Også på de danske bluesscener har de hver især mange gange gjort lykke. Bluesnews.dk oplevede for eksempel Sugar Ray & the Bluetones i Bygningen i Vejle i 2017 (læs her) og på Blues Heaven samme år (læs her), og Duke Robillard spillede for eksempel på Blues Paradise i Næstved i 2018 (læs her).

Det er altså et bluesband af de helt store, der kan ses og høres på Pavillonen, Kærvej 11 i Grenaa onsdag den 25. maj klokken 20. Billetter koster kr. 175 og kan købes her.