Tid til at indsende sine udgivelser til DMA Blues – og til at indstille livenavne og ildsjæle

Den sædvanlige august-fejring af Danish Music Awards (DMA) Blues kan ikke gennemføres på grund af de restriktioner, som coronakrisen har udløst, men ROSA – Dansk Rock Samråd, JazzDanmark og Turbinen i Randers arbejder på at finde en ny dato for ceremonien.

I mellemtiden skal de nominerede til priserne findes, og igen i år er der tale om tre kategorier: Årets Danske Bluesudgivelse, Blues Liveprisen og ildsjælsprisen Årets Hoochie Coochie Man/Woman.

Årets Danske Bluesudgivelse 2020

For så vidt angår Årets Danske Bluesudgivelse, er der nu mulighed for at indsende danske bluesudgivelser, der dækker perioden fra 1. maj 2019 til 30. april 2020.

Big Creek Slim vandt DMA’en for Årets Danske Bluesudgivelse 2019
Foto: Frank Nielsen

For at komme i betragtning skal udgivelsen, ud over at være udgivet i nævnte periode, opfylde følgende kriterier:

  • Kapelmester skal være dansk, hvilket vil sige født eller fast bosiddende i Danmark.
  • Hovedsolist skal være dansk, hvilket vil sige født eller fast bosiddende i Danmark, eller have væsentligt tilknytningsforhold til Danmark.
  • Udgivelsen skal være af minimum 30 minutters varighed. Musikken må ikke have været udgivet før.

Udgivelserne skal være registreret senest den 30. april 2020.

I år skal man ikke længere sende et fysisk album, men derimod uploade album samt cover hos ROSA – Dansk Rock Samråd. Man kan finde upload-funktionen her.

Har man problemer med at uploade, skal man kontakte ROSA via denne mailadresse: mchansen@rosa.org.

Blues Liveprisen 2020

Blues Liveprisen 2019 gik til Grarup Allstars
Foto: Frank Nielsen

Siden 2017 er der i forbindelse med DMA Blues blevet uddelt Blues Liveprisen. Blues Liveprisen gives til en gruppe eller artist, som har præsteret en spændende og nyskabende musikalsk optræden på livescenen, har været særlig synlig i det danske bluesmiljø inden for det sidste års tid og gjort dette med høj kunstnerisk kvalitet, integritet og et stærkt personligt udtryk.

Der åbnes nu for indstillinger til Blues Liveprisen 2020, og alle med tilknytning til det danske bluesmiljø kan indstille en eller flere solister eller bands til prisen med motiveret begrundelse.

Indstillingen foregår via et skema, som findes her.

Årets Hoochie Coochie Man/Woman 2020

Peter Nande (t.h.) blev Årets Hoochie Coochie Man 2019
Foto: Frank Nielsen

Der er masser af ildsjæle i det danske bluesmiljø, der gør en kæmpe forskel weekend efter weekend. Koncertarrangører, frivillige, lydmænd, lysfolk, fans, journalister, dj’s – you name it! DMA Blues hædrer igen i år en person, som har gjort noget særligt for det danske bluesmiljø i det forgangne år.

Indstillingen kan foretages via et skema, som findes her.

For alle tre kategorier gælder det, at indstillingerne skal være JazzDanmark og ROSA i hænde senest den 14. maj 2020.