Bluesen strømmer ud i denne uge

Chris Tanner
Foto: Jakob Wandam

Tekst: Jakob Wandam

Streamede koncerter er stadigvæk det nærmeste, vi kommer på musikalske live-oplevelser, og stadig flere danske bluesmusikere tager dette redskab i brug for at være til stede i et delvis nedlukket, men stadig musikhungrende land.

I dag, tirsdag den 21. april, kan man for eksempel se den ugentlige koncert fra Charlie Scott’s Bar i København, hvor klarinettisten og sangeren Chris Tanner spiller med sin trio og med udvalgte gæster. I dag er det trompetisten og sangeren Björn Ingelstam, der er gæst hos Chris Tanner, Henrik Bay (guitar) og Jens Kristian Andersen (bas). Koncerten foregår klokken 17 og kan ses på Henrik Bays Facebook-side her.

Hårdtslående

David Kampmann
Foto: Jakob Wandam

Klokken 20 i aften kan man se ugens første koncert med Jake Green, der streamer via Mixer her. Han spiller igen torsdag den 23. april klokken 21 og lørdag den 25. april klokken 21.

Er man til hårdtslående boogie-blues, kan man torsdag den 23. april nyde en koncert med ZZ Top Jam. Bandet har nitten års erfaring med at spille Texas-trioens numre og har blandt andre den velanskrevne guitarist David Kampmann på holdkortet.

Derudover består ZZ Top Jam af Søren Madsen (vokal), Jesper Hyldahl (trommer) og Vit Musil (bas). Torsdagens koncert begynder klokken 19 og streames via Facebook her.

Blues og røverhistorier

Jesper Bjarnesen
Foto: Frank Nielsen

Fredag den 24. april er det guitaristen og sangeren Jesper Bjarnesen, der sender live fra Morzybitten i Horsens.

Jesper Bjarnesen, der i 2018 modtog Blueskartellets Ærespris (læs her), lover både blues og røverhistorier, og koncerten finder sted klokken 20. Den kan ses på Morzybittens Facebook-side her.

”Bug Juice ’n’ Blues”

Pianisten og sangeren Emil Otto påbegyndte i lørdags en række af ugentligt tilbagevendende streamingkoncerter live fra privaten i Aarhus.

Emil Otto
Foto: Jakob Wandam

Planen er hver lørdag at streame cirka en halv times performance med Emil Otto bag klaveret. Koncerterne, der går under titlen ”Bug Juice ’n’ Blues”, kan ses på hans Facebook-væg her. Transmissionen begynder klokken 18.

Lørdag aften plejer der også at være Richard Farrell på programmet. Hans “Lockdown Sessions” begynder klokken 22, og de kan ses på hans Facebook-side her.

Alle Facebook-og Mixer-koncerterne er gratis at se, men man er naturligvis velkommen til at bidrage til at lette det økonomiske pres, der lige nu er på vores musikere, mens spillejobbene udebliver.