Lørdagskoncert med Mandipira/Lauritsen/Gade/Frost

Mandipira/Lauritsen/Gade/Frost
Foto: Peter Widmer

Tekst: Jakob Wandam

Blues- og jazzkvartetten Mandipira/Lauritsen/Gade/Frost har annonceret sin første streamingkoncert under coronakrisen, og den kommer til at foregå på lørdag den 25. april klokken 20.

Koncerten arrangeres af Brinkmann Audio og finder sted på Nordsø Records’ pladepresseri. Den kan ses direkte på YouTube her, og den vil også blive streamet via Facebook blandt andet på Miriam Mandipiras side.

Miriam Mandipira
Foto: Frank Nielsen

Mandipira/Lauritsen/Gade/Frost består af sangerinden Miriam Mandipira og Kjeld Lauritsens faste trio, der består af Per Gade på guitar, Søren Frost på trommer og Kjeld Lauritsen på Hammondorgel. Bandet har en enkelt cd-udgivelse bag sig, nemlig Convergence fra 2015 (læs anmeldelse her).

Du kan læse meget mere om Miriam Mandipiras pladeindspilninger her og om Kjeld Lauritsens ditto her.

International Jazz Day

Også den københavnske kvintet Jazz Five planlægger en streamingkoncert. Koncerten bliver en fejring af International Jazz Day torsdag den 30. april 2020, og den bliver sendt fra spisestedet Top-Noch på havnen i Hundested klokken 20.

Jazz Five
Foto: Edith Tamayo

Jazz Five spiller New Orleans-orienteret rhythm & blues, jazz og blues og består af Johan Bylling Lang på saxofon, Jeppe Zacho på saxofon, Esben Hillig på klaver, Jonas Starcke på bas og Stefan Andersen på trommer. Bandet har eksisteret i 22 år og har fem album bag sig, senest Belleville Street fra 2014. Et nyt album er på planlægningsstadiet.

Koncerten med Jazz Five bliver streamet live via Facebook (besøg bandets Facebook-side her). Både den og koncerten med Mandipira/Lauritsen/Gade/Frost kan ses ganske gratis, men man er mere end velkommen til at støtte musikerne økonomisk. MobilePay-oplysninger eller lignende vil kunne ses ved visning af koncerterne.