Unik musik med Trainman Blues i Vollsmose Kulturhus

Foto: Riccardo Cereser

Af Peter Widmer

Der er lagt op til en spændende aften i bluesmusikkens tegn, når Trainman Blues spiller deres første koncert på Fyn i Vollsmose Kulturhus. Det gør de den torsdag den 23. november 2017 kl. 20–22. Der kan købes billetter i forsalg på Kulturhusets hjemmeside til 60 kr.; 80 kr. i døren. Der er adgang for publikum fra kl. 19.30.

Trainman Blues er et nyt bluesband, der har base i København. Orkesteret, der består af fire garvede musikere, har en helt unik lyd. Den er herligt skramlet, men dog med mange forfinede lag.

Trainman Blues blev dannet på initiativ af den alsidige sanger, sangskriver, pianist, producer og guitarist Richard Farrell og bassisten, produceren og sangskriveren Laust Nielsen. Sammen har de skrevet, produceret og indspillet sange gennem de seneste otte måneders tid, og planen er at udsende et debutalbum med Trainman Blues i februar eller marts 2018.

Richard Farrell har været musiker i mange år og har spillet adskillige steder på kloden. Han stammer fra Dublin i Irland, er frontfigur i Trainman Blues og har fundet sin musikalske identitet i bluesmusikken. Han ånder, drømmer om og synger ”the blues,” der virkelig er gået ham i blodet. Richard Farrell og hans band favner vidt lydmæssigt, og Richard Farrell synger fra hjertet med pondus og spiller ”finger style” på sin halvakustiske guitar.

Foruden Richard Farrell på sang og guitar består Trainman Blues af følgende musikere:

Guitaristen Ronni Boysen er en velkendt og yderst respekteret musiker, der altid er en sand fornøjelse at opleve på en scene. Ronni Boysen har spillet med flere af de største internationale bluesnavne. For eksempel er han fast guitarist for legendariske blueskunstnere som Mud Morganfield (søn af selveste Muddy Waters), James Harman og Lazy Lester, når de turnerer i Europa.

I 2013 blev Ronni Boysen kåret som Årets Danske Blues Navn, og han har også spillet med stort set alle prominente danske bluesfolk, så som Peter Nande, Copenhagen Slim og Big Creek Slim. Desuden kan han blandt andet høres med svenske Kokomo Kings.

På trommer finder man Thomas Crawfurd, der har sine musikalske rødder i jazz- og bluesmusikken. I blues-sammenhæng er han nok mest kendt for sit mangeårige medlemskab af The Fried Okra Band. Desuden har han spillet med internationalt kendte bluesfolk som Jimmy Burns og Gene Taylor med flere.

Hans roots-blues stil, lydhørhed og fortolkningsevne er en fornem kombination, som kun få trommeslagere mestrer, og er en vital del af den live-lyd, Trainman Blues står for.

Sidst, men ikke mindst er der bassisten Laust “Krudtmejer” Nielsen. Laust Nielsen har backet masser af danske og udenlandske blueskunstnere gennem flere år. Danske navne, han har spillet med, tæller blandt andre Kenn Lending Blues Band, og udenlandske ditto omfatter bluesstjerner som John Primer, Gene Taylor og Jimmy Burns.

Laust Nielsens inspirationskilder tæller for eksempel gamle country blues-kunstnere som Big Bill Broonzy, Leadbelly og Missippippi hill country blues-folk som R.L. Burnside.

Der er således lagt op til en spændende aften i bluesmusikkens tegn med unikke Trainman Blues.

Koncerten er støttet af Odense Musikudvalg og Statens Kunstfond.

Læs Bluesnews.dk’s interview med Richard Farrell her.