Vellykket dobbeltkoncert i Århus med Johan Solo og Turnip Greens.

Lørdag d. 23. april kunne Aarhus Bluesforening igen præsentere et spændende program på spillestedet Atlas i det centrale Århus.

TURPIN GREENS - Atlas 23-04-2016

Af Kenth K. Nielsen, Fotos: Al Brian Dalager

Denne gang var det en dobbeltkoncert, hvor første afdeling var med den unge færøske musiker Johan Solo. Et for mig totalt ukendt navn, inden jeg kom til koncerten. Men sikke et nyt bekendtskab.

JOHAN-SOLO---Atlas-23-04-2016_001Med stor overbevisning trakterede han med sit ”one-man-band” stilsikre og samtidig nye bud på hvor den bluesinspirerede musik befinder sig i dag. Han kunne

sine bluesriffs på guitaren, han kunne trække på inspirationer fra 70’erne, ikke mindst den mere melodiøse ende af Led Zeppelin og det derligner, og han kunne forene det med elementer fra den færøske folkemusik. Uden at det på noget tidspunkt hverken tog overhånd eller blev corny. Derimod er det overmåde fornemt, at amn på den måde kan trække på og forene musikgenrer fra både fortid og nutid så de stadig fremstår friske og vedkommende.

Et særdeles godt initiativ fra bookerne. En spændende og overbevisende øjenåbner. Og en rigtig god stil, at man lader yngre mere eller mindre kendte navne få plads på scenen.

Aftenens anden afdeling – og hovednavn – var danske Turnip Greens. Bandet har efterhånden spillet sammen side 1999 og er et solidt bud på den musik, der bygger på bluesen og de amerikanske sydstaters musik generelt. De har 3 albums i bagagen, så de har ikke ligefrem overdynget markedet med udgivelser, men ifølge forsangeren, Henrik Bertram, skulle der være et nyt på vej. På vinyl også, måske endda….

Aftenens koncert bød således også på et par smagsprøver fra dette album. Bl.a. fik vi nummeret ”Tell Me the Truth”. Et ganske iørefaldende nummer som for disse ører sine steder visse mindelser om Sam Cookes ”Wonderful World”… og det er da ikke helt ringe.

Stilmæssigt bevæger Turnip Green sig som sagt i den amerikanske blues-soul-roots-inspirerede musik. Og aftenens setliste kom da også godt rundt. Der var noget af Snooks Eaglin, der var egne kompositioner – som især bandets guitarist Peter Skjerning stod bag, der var tung blues, som f.eks. den Tom Waits inspirerede ”Carry Me Down the Aisle”. Der var endnu en smagsprøve fra det kommende album, nummeret ”Simple Man”. Sporede man her lid inspiration fra Elvis Presley ”Heartbreak Hotel” måske?

Turnip Greens er et spændende og alsidigt bekendtskab. En aften i deres musikalske selskab bringer en godt rundt i det musikalske univers, som de har defineret som deres. Og det er et godt univers. Det var det i hvert fald i Århus lørdag den 23. april.