Verdensklasse blues mødes i Frederikshavn i november.

Fredag den 1. og lørdag 2. november er det atter “Det Musiske Hus”, der danner rammen om et overflødighedshorn af musik under navnet Frederikshavn Bluesfestival. Med stjerner fra USA, England, Holland, Tyskland, Spanien, Norge, Sverige og Danmark er så godt som hele den internationale blueselite repræsenteret.

Blues, rock – og soulelskere kan bl. a glæde sig til:

Earl Thomas – USA • Den amerikanske super-vokalist, komponist, producer og entertainer Earl Thomas fra San Diego, har 3 gange tidligere gæstet festivalen Djurs Bluesland, og det er stort at ha’ denne tidligere festivalyndling tilbage. Earl Thomas har sunget sig til en status som en af branchens allerstørste stjerner gennem energifyldte koncerter. Han er en sand entertainer på scenen, en stor sanger og i tillæg også en fantastisk danser. Det sidste er absolut med til sætte præg på hans koncerter og gøre dem til helt specielle oplevelser.

Smokin’ Joe Kubek & Bnois King – USA • Bandet, bestående af den rå Texas-guitarist Smokin’ Joe og den sjælfulde stemme fra Californien, Bnois King har spillet sammen i over 20 år og har udgivet et dusin spændstige blues/rockudgivelser, som gynger og svinger akkurat som “de unge vil ha’ det”. Kubek & King hører hjemme i enhver blueselskers pladesamling og nu er de endelig tilbage i Skandinavien.

Eddie “The Chief” Clearwater – USA • Den 78-årige blueshøvding “The Chief” er et af de store gamle Chicago ikoner, som både behersker det flamboyante show og bluesmusikkens melankolske dybe mørkeblå nuancer. Med sin stærke vokal og knivskarpe guitarteknik, er han en lyslevende repræsentant for Chicagos West Side Blues i dag. Eddie leverer et kraftfuldt mix af blues, rock, rockabilly, country og gospel, som vil tryllebinde enhver lytter. En ægte Chicago legende på sit musikalske højdepunkt – og et af denne festivals mange store stjerner.

West Coast Blues Masters – USA
• At festivalen endelig kan præsentere Junior Watson, Fred Kaplan, Richard Innes og Kedar Roy på den samme scene er en drøm, der er blevet til virkelighed! 4 legender på scenen på samme tid er næsten for godt til at være sandt! Junior Watsons har med over 40 pladeudgivelser i bagagen, sin fantastiske guitar og sjældne udstråling mere end 30 års erfaring som international musiker. Pianisten Fred Kapland og trommeslager Richard Innes, begge med kultstatus, er bl. a. kendt som grundstammen i det legendariske “Hollywood Fats Band” og de udtrykker, om nogen, blues’ens inderste sjæl. Kedar Roy er en af de mest benyttede studiemusikere på den amerikanske vestkyst.

Eric Sardinas – USA • Eric Sardinas er født i Fort Lauderdale, Florida. Han er berygtet for sætte ild til sin guitar og har før pådraget sig tredjegrads forbrændinger, så han er altid noget af et tilløbsstykke! Med 6 anmelderroste albums og en stor international fanskare, har hans måde at spille slide guitar på flyttet grænserne indenfor rock/blues og er med til at gøre hans musik yderst populær og høreværdig.

Mike Sanchez – UK • Pianist, guitarist og sanger Mike Sanchez er indbegrebet af “British Dynamite”. Han er den karismatiske skaber af det hedengangne Big Town Playboys, som bl.a. Gary Brooker fra Procol Harum og Andy Fairweather-Low fra Eric Claptons band var med i. I 1998 blev han medlem af -og kort efter en af de bærende kræfter
i, ex-Stone Bill Wyman’s Rhythm Kings. Det er heller ikke et tilfælde at Jeff Beck, der er en af Mikes mange beundrere, gæsteoptrådte på udgivelsen ”Crazy Legs”. Der er dømt boogie-woogie á la Jerry Lee Lewis og Fats Domino
med Mike`s 6-mands store band.

Ron Hacker – USA • Ron Hacker blev født i 1945 i Indianapolis, Indiana. I 60érne hører han for første gang Elmore James og bliver vild med hans dybe form for blues. Købet af sin første guitar (for 5 dollars) inspirerer Ron til at øve seriøst; Han vil simpelthen blues`en! I starten af 70érne møder han James “Yank” Rachell, som introducerer Ron for stilarten Delta Blues og beordrer ham til, at det er hans kald og at han aldrig må lade denne form for blues dø! Ron Hackers mission starter her og han udvikler sig til den enestående slideguitarist, han er idag. Tom Waits har udnævnt ham til “San Francisco´s White Trash Blues Icon”

På plakaten er også: Den danske blues- og soulkonge, vinder af Årets Danske Bluesnavn 2005, Thorbjørn Risager,som senest har gjort sig bemærket i Nykredit´s “Blå Bank”-reklamer. Josh Smith, der blot var 14 år gammel da han udgav sin første cd, er af mange sammenlignet med Joe Bonamassa. Den fantastiske0blues/jazzsanger og guitarist Big Mama Montse er det hotteste solskinslandet Spanien har har byde på. For første gang har Danmark besøg af superduoen Robbert Fossen & Peter Struijk fra Holland sidst, men ikke mindst, er det en stor glæde at kunne byde den amerikanske mandolinvirtous Bert Deivert velkommen.

Festivalarrangør Peter Astrup fra Blues.dk udtaler “De store musikalske oplevelser, den fantastiske stemning og den intime atmosfære altid har været festivalens varemærke. Det er for mange meget mere end “blåt” musik, og med dette års program af svedig blues, rock, soul, boogie-woogie og gospel i alle herlige afskygninger må selv den mest kræsne
fan overgive sig. Fælles for dette års kunstnere er, at de alle er helt i top på hvert deres felt.”
Dette års festival i Frederikshavn 1. og 2. november 2013 er det den 8. festival i rækken. Billetprisen er så lav som fra kr. 295,- og igen i år er der indgået et samarbejde med byens hoteller, så der kan købes festivalbillet inkl. hotelovernatning med morgenmad med rabatpriser. Sidste år var dette tilbud en kæmpe succes, og samtlige hoteller i Frederikshavn kunne melde udsolgt.

Se musikvideoer, lyt til mp3 filer og se mere om festivalen, artisterne, overnatnings- og bus/togtransport-muligheder samt billetbestilling på hjemmesiden www.bluesfestivalen.dk.

frederikshavn