Verdensklasse blues og rocklegender mødes i Frederikshavn

Frederikshavn Bluesfestival har fået vokseværk, så den nu foregår over 2 dage. I den forbindelse er showet med de 11 bands flyttet ind i bymidten til bedre egnede lokaler. Fredag 4. og lørdag 5. november er det Nordjyllands regionale spillested “Det Musiske Hus”, der danner rammen om dette års overflødighedshorn af medlevende musik. Hovedparten af de optrædende er fra USA, men også Italien, Sverige, Norge og Danmark er repræsenteret.
De store musikalske oplevelser, den fantastiske stemning og atmosfære har altid været festivalens varemærke. Det er for mange meget mere end “blåt” musik, og med dette års program af svedig og intim blues i alle dens herlige afskygninger må selv den mest kræsne overgive sig. Fælles for dette års kunstnere er, at de er helt i top på hvert deres felt, og festivalen har i år hele 4 spændende Danmarkspremierer på plakaten.

Walter Trout
Den amerikanske super-guitarist, vokalist, komponist og producer Walter Trout fra Californien gæster også i år festivalen, og det er stort at have denne festivalyndling tilbage. Walter har opnået status som én af branchens allerstørste stjerner gennem energifyldte koncerter. Han er en sand entertainer på scenen, er i besiddelse af en veritabel tone og i tillæg er han også en fantastisk nærværende musiker, der igennem 20 år har gjort Danmark til sit andet hjem.

Renegade Creation feat. Robben Ford & Michael Landau

Det er allerførste gang Renegade Creation gæster Danmark, og det er ikke et øjeblik for tidligt!! 2 guitarister af den kaliber er man nødt til at opleve live her på vore breddegrader også. Robben Ford er for mange det ypperste med den ægte følelse for den musik vi elsker så højt. Michael Landau er én af branchens mest benyttede guitarister og har medvirket på over 800 cd’er. Her er 2 musikere med visioner og mod, hvilket man tydeligt hører på deres seneste cd.

Sidste års hovednavn Ronnie Baker Brooks sælger flere billetter i Chicago end selveste Buddy Guy, og når man har set og hørt ham, er man ikke i tvivl hvorfor. Efter sidste års fantastiske koncert solgte RBB 150 cd’er, og samtidigt kom kravet: Se at få ”RBB” tilbage!! Så ud fra devisen “Give The People What They Want” er det med en vis forpligtelse, at Ronnie endnu en gang går på scenen.

Fænomenet Ruthie Foster fra Texas startede i sin onkels gospelkor som 14-årig og er nu en stilsikker bluesy-gospel-pige med en fængslende stemme, der kryber helt ind under huden. Hun har netop modtaget en grammy, som “Blues Artist of the Year”, og er sprunget direkte ind på 1. pladsen på den amerikanske Top 100 albumliste. Alene Ruthie Fosters stemme er hele billetprisen værd i Frederikshavn, og Ruthie har da også den officielle verdensrekord i at sælge flest cd’er efter en koncert. Ikke mindre end 1.000 stk. blev det til på Canadian Folk Festival i 2002.

Popa Chubby er et gigantastisk kraftværk af en musiker, der kan få alle guitar-elskende blues- og rockfans op af stolene med sit medrivende og frygtløse guitarspil. Popa er den slemme tatoverede og tunge dreng, både musikalsk og fysisk. Popa er en vaskeægte livemusiker, der kan sin metier til fingerspidserne – han skal opleves! Hans hold er tightspillende og mestrer blues-rocken i alle dens facetter. Der vil blive trykket i bund. Superguitaristen Popa Chubby er født i 1960, er fra New York og hedder i virkeligheden Ted Horowitz.

Bob Margolin
(DK premiere) spillede i 10 år sammen med tidernes største blueslegende Muddy Waters, og Margolin er nu 30 år senere blevet en legende indenfor i bluesmusikkens verden. Hans karisma, hans drive og ikke mindst stemmen leder tankerne direkte tilbage til dengang, Muddy startede det hele.

Derudover er der 5 navne mere på plakaten: Larry McCray er én af branchens bedst bevarede hemmeligheder af guitarister og vandt i 2000 prisen som “Årets Guitarist” foran prominente navne som Eric Clapton og Jeff Beck.

Klaverbokseren Johan Blohm har imponeret svenskerne i over 30 år og har et klip på YouTube, der er blevet set mere end 3,5 million gange. Arve Hålands Cajun Gumbo Trio (DK premiere) er et af de få bands i Norge som spiller cajun- og zydecomusik. Bandleder Arve Håland spiller på den specielle 10 knappers, diatoniske cajuntrækharmonika, – dansegulvet er åbent. Den tyske duo Georg Schroeter & Marc Breitfelder (DK premiere) vandt i maj måned prisen som “Verdens Bedste Duo” ved den store “Blues Award” i Memphis. Festivalens danske islæt er i år sangerinden Margrete Grarup, Ronnie Busack-Boysen Dk’s pt mest omtalte bluesguitarist og pianisten Rasmus Stenholm.

Dette års festival i Det Musiske Hus i Frederikshavn 4. og 5. november koster fra kun 265,- kr., og det er den 6. i rækken. Igen i år er der indgået et samarbejde med byens hoteller, så der kan købes festivalbillet inkl. hotelovernatning med morgenmad fra kun 550,- kr. pr. person for en dag og 1.095,- kr. pr. person for hele weekenden. Sidste år var dette tilbud en kæmpe succes, og samtlige hoteller i Frederikshavn var udsolgt.

Fakta:
• Frederikshavn Bluesfestival
• 6. år i rækken. Dette er første gang i Det Musiske Hus, Rådhus Allé 98, 9800 Frederikshavn
• Fredag 4. Nov. kl. 20:00 – 01:00
• Lørdag 5. Nov. kl. 17:00 – 01:00
• 2 scener • 11 bands fra USA, Italien, Sverige, Norge og Danmark.

Billetpriser:
• Fredag 4. Nov. Kr. 245,- inkl. (325,- v. indgang)
• Lørdag 5. Nov. Kr. 395,- inkl. (450,- v. indgang)
• Weekend-billet Kr. 525,- inkl. (600,- v. indgang)
• Billet + hotel med morgenmad fra 550 kr.
• Billetter kan købes på http://www.billetten.dk og http://www.billetnet.dk
• Hotel-overnatning kan bestilles på: http://www.bluesfestivalen.dk