Råswingende, svedig bluesjazz med Rasmus Stenholm Trio i Vollsmose.

stenholmtrioAf Peter Widmer

Rasmus Stenholm Trio giver koncert i Vollsmose Kulturhus torsdag den 23. januar, kl. 20 – 22. Billetter kan købes i forsalg på hjemmesiden www.vollsmosekulturhus.dk til 40 kr. eller i døren til 50 kr. fra kl. 19:30.

Er du for eksempel til orgelmestre som Jimmy Smith, ”Brother” Jack McDuff eller Joey DeFrancesco, så er du garanteret også til Rasmus Stenholm Trio.

Rasmus Stenholm Trio er en samling af tre ekvilibrister. Stilen er swingende, funky og svedig bluesjazz med smag for klassikerne men med en samlet sound som både kan smøre ørene og ægge dansebenene.

Trioen bliver pladeaktuel primo 2014 med cd’en ”Free” og forsøger her at sætte nye standarder for, hvordan den klassiske orgeltrio kan tage sig ud i 2014. Og man kommer til at høre flere numre fra den kommende cd, der får ”live” premiere ved Rasmus Stenholm Trios koncert i Vollsmose Kulturhus.

Medlemmerne er håndplukkede. De har hver især deres speciale i en verden, der er præget af bluesjazz, med en stor kærlighed til musikken og det ligefremme sammenspil.

Rasmus Stenholm på Hammond B3-orgel er i front. Rasmus Steenholm har igennem de sidste 15 år levet af at turnere med klaver, keyboards og orgler. Han har spillet på de fleste danske scener og har turneret med navne som Johnny Madsen, Jerry Donahue, Rock Nalle og mange flere.
Godt nok er stilen bluesjazz – men den er dog Rasmus Stenholms helt egen – under mottoet, at man kommer ikke foran ved at gå i andres fodspor. Dette kan for eksempel høres på Rasmus Stenholms to anmelderroste cd’er “For Those About to Roll” og ”Cordoba”.

Uffe Steen er kendt i det meste af den danske bluesjazz-verden, blandt andet som medlem af Shades of Blue og Blue Junction. Uffe Steen er en højt agtet, anset og uhyre alsidig guitarist, som har spillet med så prominente navne som Jens Jefsen, Alex Acuna og Jimmy Smith.

Morten Ærø er en af Danmarks mest eftertragtede unge jazz trommeslagere. I en klasse for sig er det de færreste trommeslagere, der kan følge med, når Ærø kaster sig over tønderne. Morten er nys kommet hjem fra New Orleans, hvor han har boet og indspillet med nogle af de største kapaciteter fra både Danmark og USA.

Der er lagt op til en musikalsk oplevelse af de helt særlige, når Rasmus Stenholm Trio træder op i Vollsmose Kulturhus.

One comment to “Råswingende, svedig bluesjazz med Rasmus Stenholm Trio i Vollsmose.”
  1. Pingback: Grarup Allstars skifter orgelmand – Bluesnews.dk

Comments are closed.