Bluesnight Randers er klar til forårssæsonen

Jake Green
Foto: Jakob Wandam

Tekst: Jakob Wandam

Foreningen Bluesnight Randers har vanen tro fuld plade med forårskoncerter, og som altid er der både danske og udenlandske bluesnavne på programmet. Koncerterne finder sted på Underværket, Stemannsgade 9 C i den centrale Randers.

Årets første koncert løber af stablen allerede fredag den 31. januar, hvor det er københavnske Jake Green Band, der står på scenen. Trioen har flere gange tidligere optrådt i Randers, blandt andet ved den første Randers City Blues Festival i 2017 (læs her).

Powertrio

Jake Green Band består af Jake Green på vokal og guitar, Hans Rosenberg på trommer og Jens Simonsen på bas. De har tre albumudgivelser bag sig, senest live-albummet Seven years after, der udkom kort før nytår. Denne plade kaldte Bluesnews.dk ”et udmærket øjebliksbillede af et band, som man dog stadig bør gøre sig selv den tjeneste at høre i levende live” (læs hele anmeldelsen her). Det får man altså chancen for fredag den 31. januar i Randers.

Jake Green Band
Foto: Jakob Wandam

Jake Green Band spiller klassisk powertrio-bluesrock, inspireret af blandt andre The Jimi Hendrix Experience. Der er som regel også både Hendrix-numre og mere traditionelle bluesstandarder på programmet, men hovedvægten er på bandets egne numre.

Bluesnews.dk har anmeldt Jake Green Bands live-optrædener flere gange, og hver gang har Jake Green – Årets Danske Bluesnavn 2017 – gjort et godt indtryk (læs for eksempel her, her og her).

Rutineret

Fredag den 28. februar er der besøg af tyske B.B. & the Blues Shacks. Det rutinerede orkester har spillet talrige koncerter i Danmark, og Bluesnews.dk anmeldte dem for eksempel i forbindelse med sidste års Fredericia Blues Festival (læs her).

Michael Arlt (B.B. & the Blues Shacks)
Foto: Jakob Wandam

Brødrene Michael Arlt (vokal og mundharpe) og Andreas Arlt (guitar og kor) udgør bandet sammen med Henning Hauerken (kontrabas), Fabian Fritz (tangenter og kor) og Andre Werkmeister (trommer og kor).

B.B. & the Blues Shacks er kendt for underholdende og livlige koncerter og har tidligere været kåret som Europas bedste bluesband. De spiller primært blues i West Coast-stilen med croonende vokal og swingende jump-rytmer. Orkestret har 25 års erfaring og har turneret Europa tyndt, men også spillet i USA og Australien.

Jubilæumsturné

Kenn Lending Blues Band, “Vintage Edition”
Foto: Jakob Wandam

25 år er dog for intet at regne mod danske Kenn Lending Blues Band, der netop nu er på 40-års jubilæumsturné (læs her). I den anledning har Kenn Lending genforenet de musikere, der tegnede bandet fra 1986 til 1995.

Denne ”Vintage Edition” af Kenn Lending Blues Band består af Frank Larsen på trommer, Svenni Svafnisson på bas, Henning Verner på keyboard og naturligvis kapelmesteren selv på guitar og sang. De spillede på sidste års Copenhagen Jazz Festival, hvor Bluesnews.dk var med (læs her).

Kenn Lending
Foto: Jakob Wandam

Kenn Lending er en dansk blueslegende, men har også spillet blandt andet latin-funk med Himmelexpressen og gospel med Gospel United. Det har alt sammen haft indflydelse på hans blues-udtryk. Mest påvirket er han dog nok af sine fjorten år som musikalsk sparringspartner for det amerikanske blues-ikon ”Champion” Jack Dupree. I den periode delte han også scener med for eksempel Luther Allison og B.B. King.

Kenn Lending Blues Band planlægger et nyt album med den klassiske opstilling. Indtil da kan man opleve dem live på Underværket fredag den 13. marts.

Amerikansk legende

John Primer
Foto: Peter Widmer

Hvis Kenn Lending er en dansk blueslegende, kommer der en vaskeægte amerikansk én af slagsen til Randers fredag den 27. marts 2020. Det er Chicago-guitaristen John Primer, der optræder med sit Real Deal Blues Band.

John Primer har trådt sine barnesko hos Willie Dixons Chicago Blues All-Stars, Muddy Waters’ band og Magic Slim & the Teardrops. Primer har talrige prisnomineringer bag sig og vandt i 2016 en Blues Music Award som årets ”Traditional Blues Male Artist”. Han seneste udgivelse er The soul of a blues man, der udkom i 2019.

Den 74-årige John Primer (75, når han når til Randers) er muligvis det mest autentiske og rendyrkede Chicago blues-navn, man kan finde i dag. Han har optrådt flere gange tidligere i Danmark, og har man set ham, ved man, at han er den ægte vare.

Blues-adel

Lurrie Bell
Foto: Peter Widmer

Bluesnight Randers fortsætter linjen med de store Chicago-navne, når Lurrie Bell spiller på Underværket fredag den 24. april. 61-årige Lurrie Bell er andengenerations-blues-adel, idet hans far var mundharpelegenden Carey Bell. Og sammen med sine egne sønner har Lurrie Bell bandet Lurrie Bell & the Bell Dynasty, der udsendte hyldest-albummet Tribute to Carey Bell i 2017.

Inden da udgav Lurrie Bell 2016-pladen Can’t shake this feeling, der indbragte ham en Blues Music Award og en Grammy-nominering.

Lurrie Bell har tidligere besøgt Danmark, og i år spiller han tre koncerter på dansk grund. Det drejer sig om Rampelys i Silkeborg (læs her), Samlingsstuen i Kerteminde og altså Underværket i Randers.

Prisoverdænget

Forårets sidste koncert hos Bluesnight Randers er med det prisoverdængede danske band The Blues Overdrive. Martin Olsen (vokal, guitar), Thor Boding (bas), Louisian Boltner (trommer) og Andreas Andersen (guitar) har travlt på de europæiske scener, og to gange har de vundet ”Album of the Year”-prisen ved European Blues Awards.

Martin Olsen (The Blues Overdrive)
Foto: Frank Nielsen

Det skete sidste gang med gruppens seneste album, Overdrive live! fra 2017, og før da med Clinch! fra 2015, som i øvrigt havde gæsteoptræden af den amerikanske bluesstjerne Duke Robillard.

Fredag den 29. maj er The Blues Overdrive dog tilbage i Danmark og spiller på Underværket i Randers.

Bluesnews.dk har anmeldt bandets koncerter flere gange, senest ved Køge Blues Festival i 2018 (læs her). Dengang beskrev vi orkestret som ”uhyre veloplagt” og beskrev The Blues Overdrives musik som ”groove-baseret boogie-blues med elementer af såvel surf som jump blues.”

Læs mere om forårets program hos Bluesnight Randers på foreningens hjemmeside her, hvor der også er links til billetkøb.