Copenhagen Blues Night på Halmtorvet

Spillestedet Halmtorvet 9 tager en saftig forsmag på slut-oktobers Copenhagen Blues Festival ved at holde Copenhagen Blues Night fredag den 31. august.

Tre rutinerede danske bluesrockbands er på plakaten, og der er lagt i ovnen til masser af lækker guitarlir, fede vokaler, fine sange og blå toner. En god blanding af groovy sydstats-bluesrock, tung, riffbaseret bluesrock og biker-bluesrock.

Aftenens hovednavn er Midnight Blues, som slutter festen af – bakket godt op af Blindstone og Mighty Blues Band – alle tre bands, der er rutinerede på live-scenerne herhjemme og i udlandet. Og alle tre bands har udgivet plader – og fået pæne roser med på vejen.

Aftenenes program ser ud som følger:

Kl. 19.00 Dørene åbnes
Kl. 20.00 Mighty Blues Band
Kl. 21.30 Blindstone
Kl. 23.00 Midnight Blues

Mighty Blues Band

Mighty Blues Band

Sekstetten fra den københavnske Vestegn udgav sidste år det roste debutalbum Standing by a mountain (læs anmeldelse her). Alle numre på albummet er egne kompositioner, og tekstmæssigt holdes der solidt fast i traditionen i det bluesrockede univers med sange om savn, smerte og svigt – og sange om at være drengerøv og give den fuld gas på “the highway” og til festen.

Musikalsk befinder vi os i de amerikanske sydstater med tung og groovy bluesrock og storladen sydstatsrock med masser af guitarsoloer, der med garanti kalder på luftguitar. Guitarerne og harmonierne krydres virkningsfuldt med autentisk mundharpespil.

Henrik Mai: Vokal
Theis Henriksen: Guitar
Kim Luplau: Guitar, kor
Henrik Sørensen: Mundharpe, percussion
Allan Henriksen: Trommer
Lars Schmidt: Bas

Blindstone

Blindstone er en vaskeægte, old-school powertrio, påvirket af gamle kæmper som Jimi Hendrix, Cream, Robin Trower, Frank Marino, Deep Purple og Black Sabbath. Vi befinder os et sted, hvor bluesrock og hård rock mødes, hvor der er både råstyrke og lejlighedsvis psykedelisk højt til loftet. Resultatet er hård, riffbaseret bluesrock.

Blindstone

Udover at være kendt som en udtryksfuld og eksplosiv guitarist i Blindstone er Martin J. Andersen også aktiv i bands som danske Meridian og amerikanske Blindside Blues Band (som bl.a. også tæller Badlands-rytmesektionen Greg Chaisson og Jeff Martin). Han begår sig desuden i det svenske band Mountain of Power sammen med Janne Stark (Overdrive, Grand Design) og Peter Hermansson (220 Volt, John Norum, Talisman).

Blindstone er signet hos det amerikanske pladeselskab Grooveyard Records. Gennem dette label har bandet udgivet otte albums, hvoraf det nyeste, Blues-o-delic celebration. A tribute to the blues, udkom i november 2017.

Martin J. Andersen: Guitar, vokal
Jesper Bunk: Bas
Sigurd Jøhnk-Jensen: Trommer

Midnight Blues

Er der nogen, som kan sætte gang i en fest, så er det aftenens hovednavn, trioen Midnight Blues. Bandet kalder selv deres udgave af bluesrock for “biker-bluesrock,” og der er virkelig smæk på, når de tre rutinerede musikere går i gang.

Midnight Blues

Midnight Blues har i årenes løb haft æren af at være support og special guest for bands som Deep Purple, Bryan Adams, Thin Lizzy og Status Quo for at nævne nogle af de mange store bands, som drengene har turneret med.

Midnight Blues har haft prominente folk bag trommerne, blandt andre Allan Tschicaja (Pretty Maids) og Søren Berlev (Gasolin). Midnight blues har udgivet otte albums siden 1999, er en flittig spiller på de skandinaviske rockscener og har gæsteoptrådt i diverse radio- og tv-shows.

Peter Domtorp: Guitar, vokal
Carsten Olsen (“Den skaldede kok”): Bas, vokal
Klaus Nielsen: Trommer, vokal

Billetter à 200 kroner sælges via Ticketmaster.