Danske bands på Bluesfest Eutin

Af Jakob Wandam

Den tyske festival Bluesfest Eutin, også kendt som Blues Baltica, finder sted i den førstkommende weekend, altså den 18.-21. maj 2018. Festivalen nyder stor anerkendelse i Europa og besøges årligt af op imod 15.000 gæster.

Det er den historiske markedsplads i den slesvig-holstenske by Eutin, som danner rammen om den 29. udgave af festivalen, og der er gratis adgang for alle.

Bluesfest Eutin har særligt fokus på kunstnere fra landene omkring Østersøen, og i 2014 indspillede Ole Frimer Band albummet Live at Blues Baltica (læs anmeldelse her) på festivalen. I år står der to danske orkestre på programmet i den nordtyske by.

Big O & the Blue Quarters

Big O & the Blue Quarters

Fredag den 18. maj klokken 18.15 optræder den østjyske kvintet Big O & the Blue Quarters på markedspladsen i Eutin. Big O & the Blue Quarters debuterede sidste år med Live at Mosten Raceday – 2017 (læs anmeldelse her) og regnes for et af de mest kompetente og spændende nyere navne på den danske bluesscene.

Big O & the Blue Quarters består af Oscar Martin Eriksen (vokal, mundharpe), Frederik Tygesen (guitar, kor), Søren Schack (guitar, kor), Jais Kurečko Eriksen (bas, kor) og Mathias Rindom (trommer, kor).

Paragraph8ight

Paragraph8ight

Om søndagen, den 20. maj klokken 21.00, er det Paragraph8ight, der spiller. Bandet blev dannet i Lyngby tilbage i 1982, men udgav først debutalbummet Dan gone west i 2016 (læs anmeldelse her).

Paragraph8ight spiller stort opsat, bigband-inspireret rhythm & blues m.m. I front står sanger Iens Simonsen, og han bakkes op af Hanne og Maria Gerlif Pilegaard (kor), Jens Gerlif (guitar), Simon Nielsen Ørregaard (trommer), Thomas von Magius (bas), Peter Eybye Nordestgaard (keyboard), Andreas Gad (saxofon) og Andreas Berthelsen (trompet).

Henrik Hansen
Foto: Frank Nielsen

Endelig har ingen ringere end Henrik Hansen fra Trouble Cats indvilget i at overtage pladsen som mundharpespiller i stedet for den faste mand Thomas Melau, der har måttet melde fra af helbredsårsager.

Læs mere om festivalen på Bluesfest Eutins hjemmeside her.