Esben Just genoptager Danmarksturneen ”The Second Coming”

Esben Just
Foto: Jakob Wandam

I slut-oktober genoptager Esben Just sin turné, som i foråret blev afbrudt af den nationale lockdown. Og titlen “The Second Coming” forekommer mere relevant end nogensinde før. Når man tænker på, at musikeren Esben Just lå på Rigshospitalet under en hjerteoperation med brystkassen åben, hjertet taget ud og anbragt i en skål, med 20 % chance for aldrig at blive sig selv igen, og man ser ham i dag – intakt, i gang og tilbage bag pianoet – giver det SÅ meget mening, at hans soloshow hedder “The Second Coming”.  

Esben Just
Foto: Jakob Wandam

Men titlen får også en helt nyt perspektiv set i lyset af de omfattende forandringer, som corona-pandemien har forårsaget – ikke mindst afbrydelsen af Esben Justs egen turné, der skulle have været landet rundt i foråret 2020 (læs her). For nu vender Esben Just tilbage:  

– Jeg glæder mig til at lave et show, der tager udgangspunkt i “The Second Coming” men som også  forholder sig til det her med at komme igen og finde nye løsninger på problemer, man ikke troede, eksisterede, som jo er blevet en fælles referenceramme for alle danskere, fortæller Esben Just.

Nærdødsoplevelse 

Just stiller i ”The Second Coming” sig selv og publikum en række spørgsmål, der udspringer af hans egen nærdødsoplevelse: Er det muligt at være den, man var før, samtidig med at man bliver klogere? Hvordan får vi mest ud af livet før døden?

Esben Just
Foto: Frank Nielsen

Siden den akutte og syv timer lange hjerteoperation, efterfulgt af fire døgn i koma, har Esben Just – både som menneske og som musiker – sat alle kræfter ind på at gøre sine erfaringer til en force, hvilket også kommer til udtryk i de numre, han spiller i showet ”The Second Coming”. Musikken er vanen tro, med inspiration fra New Orleans, en vital blanding af egne og andres numre. Selvfølgelig udført i et setup, der lever op til alle corona-restriktioner.  

Esben Just
Foto: Jakob Wandam

Jeg glæder mig som et lille barn til at komme rundt og optræde solo igen efter forårets corona-nedlukning. Nu har vi fået det hele under nok kontrol til, at vi kan mødes under afsprittede omstændigheder og opleve musik og fortællinger i analoge rammer. Det ser jeg virkelig frem til, fortæller Esben Just  

Spilleglæden og energien er intakt, og showet bliver en åndelig, musikalsk og underholdende rejse, hvor Esben Just vil fortælle om at få hjertet og livsrytmen genstartet – helt bogstaveligt. 

Tourplanen er følgende:

21-okt. Vandborg-Ferring Fælleshus kl. 20, Lemvig
22-okt. Bakkehuset kl. 20, Ikast
23-okt. Kulturhuset kl. 20, Arden
24-okt. Anexet kl. 20, Kerteminde
31-okt. Gilleleje Kulturhavn kl. 20, Gilleleje
01-nov. Kulturhuset Birkelundgaard kl. 13, Albertslund
05-nov. Himmelrummet kl. 19, Juelsminde
06-nov. Høloftet kl. 19, Thyholm
07-nov. Plantagehuset kl. 20, Thisted