Snart nyt album fra Uffe Steen

Uffe Steen
Foto: Niels Horskjær

Tekst: Peter Widmer

Uffe Steens første album i eget navn var instrumentaludgivelsen Hymn to spring fra 1990. Det er nu efterhånden ti år, siden verden blev beriget med endnu en decideret Uffe Steen-udgivelse. Sidst guitaristen og komponisten Uffe Steen diskede op med et album i eget navn, var nemlig, da den forrygende fuldlængdeudgivelse Twangz så dagens lys i 2010.

Uffe Steen Trio (Uffe Steen, Jesper Bo Knudsen, Thomas Sejthen)
Foto: Peter Widmer

Med sig på Twangz havde Uffe Steen blandt andre sine to faste medspillere fra Uffe Steen Trio, nemlig den råswingende kontrabassist Thomas Sejthen og den solide trommeslager Jesper Bo Knudsen. Uffe Steen Trio spiller instrumentalmusik.

De samme to herrer er også med på det kommende Uffe Steen-album, der har fået titlen Retroscope. Som på Twangz leverer de tre stjernemusikere, der er de eneste medvirkende på Retroscope, atter et yderst fornemt stykke arbejde.

Dette har Bluesnews.dk kunnet konstatere ved kraftig smug-lytning af albummet, som Uffe Steen velvilligt har banet vejen for.

Travl

Trods udpræget magelighed på solo-albumfronten gennem de sidste ti års tid har Uffe Steen som altid været en særdeles travl herre. Foruden at varetage sit faste undervisningsjob som docent på de rytmiske uddannelser på Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus har Uffe Steen haft mange andre jern i musikilden.

Blandt andet er han lærebogsforfatter og har fået udgivet bøger om såvel jazz- som bluesguitarspil, og genremæssigt er det netop blues og jazz, der ligger Uffe Steens hjerte nærmest. Seneste udgivelse er Udvidet blues (2019). Imidlertid behersker den yderst alsidige musiker meget mere end jazz og blues.

Som en af Danmarks fineste og mest efterspurgte guitarister har han haft masser af forskellige spille- og indspilningsjobs inden for flere forskellige genrer. Desuden er han fast medlem af det gennem over 30 år populære blues-flagskib Shades of Blue.

Uffe Steen
Foto: Frank Nielsen

Uffe Steen er ligeledes varigt medlem af det lige så populære blues- og soul-orkester Grarup Allstars og af det efterspurgte jazz-med-mere-band Organic3. Desuden har Uffe Steen blandt mange andre spillet og indspillet med M.C. Hansen Band, Kamæleon, Laugesen All Stars, Indra Rios-Moore, Blue Junction, Jens Jefsen, Valdemar Rasmussen og Rasmus Stenholm Trio.

Uffe Steen har desuden modtaget flere priser, så som den horsensianske Bluekartellets Ærespris, som han fik i 2012 (læs her). Desuden blev Uffe Steen tildelt Ben Webster Award i 2015 og Danish Music Award Blues Liveprisen i 2017 (læs her), i 2018 (som medlem af Shades of Blue, læs her) og i 2019 (som medlem af Grarup All Stars, læs her).

Anerkendt

Det er med andre ord en særdeles anerkendt musiker, som om kort tid får udgivet sit femte album i eget navn. Bredtfavnende – og i øvrigt mester i improvisation – er Uffe Steen, og at indgå i forskellige musik-samarbejder er noget, der har karakteriseret ham hele hans karriere igennem, som antydet ovenfor.

Uffe Steen og Michael Vestbo

Siden karrierestarten i 1966 har Uffe Steen således været en del af talrige musikalske makkerskaber, der blandt andet også omfatter et relativt nyligt, frugtbart samarbejde med det fine aarhusianske instrumentalensemble Vestbo Trio, både i koncert- og i indspilnings-sammenhæng.

Således har Uffe Steen Trio været på flere vellykkede turnéer med Vestbo Trio (læs her). Desuden er deres samarbejde dokumenteret på det anmelderroste live-dobbeltalbum Doppler efffect (læs album-anmeldelse her).

Nu er det så om få uger tid til at dykke ned i musikken på Uffe Steens længe ventede kommende femte soloalbum i egen navn, Retroscope, og der er virkelig noget at glæde sig til, når guitaristen Uffe Steen, bassisten Thomas Sejthen og janitsharen Jesper Bo Knudsen slår sig løs på også denne udgivelse.

Retroscope udkommer den 6. november 2020, og Bluesnews.dk følger selvsagt op med en anmeldelse.