Fem navne har chancen for at nappe Årets Blues Livepris ved DMA Blues i Randers

Tekst: Jakob Wandam

I går kunne vi løfte sløret for de nominerede til prisen for Årets Danske Bluesudgivelse ved Danish Music Awards (DMA) Blues (læs her). Men også de nominerede til Årets Blues Livepris 2019 er nu afsløret.

Prisen gives til en musiker eller et band, som ”har været særlig synlig i det forgangne år, og har været med til at sætte dagsordenen for den danske blues.”

Årets Blues Livepris blev indstiftet i 2017, hvor Uffe Steen blev den første modtager. I 2018 kunne han så tage imod den igen, denne gang sammen med sit band Shades of Blue.

De nominerede til Årets Blues Livepris 2019 er som følger:

Grarup Allstars

Margrete Grarup og Niels “Nello” Mogensen (Grarup Allstars)
Foto: Frank Nielsen

Skulle Grarup Allstars løbe med Liveprisen, vil det ganske sensationelt være tredje gang, den går til Uffe Steen! Han er nemlig fast mand i det stjernebesatte orkester, der også omfatter bassisten Niels ”Nello” Mogensen, saxofonisten Niels Mathiasen, trommeslager Esben Bach, organist Palle Hjorth og sangerinden Margrete Grarup.

Grarup Allstars begyndte i 2013 som Laugesen All Stars, men indforskrev Margrete Grarup i 2016 efter Birgitte Laugesens pludselige bortgang. Under det nye navn har de siden turneret flittigt og desuden udgivet albummet That’s what love can do – live (læs anmeldelse her).

Laust Krudtmejer Nielsen

Laust Krudtmejer Nielsen
Foto: Frank Nielsen

Laust Nielsen er et velkendt syn på Mojo Blues Bar i København, hvor han ofte styrer jam-aftener eller spiller bas bag et af de mange inden- og udenlandske navne, der besøger det traditionsrige spillested.

Men man kan også hyppigt møde Laust ”Krudtmejer” Nielsen, når han optræder rundt om på landets scener som en del af det DMA- og Danish Blues Challenge-vindende Trainman Blues.

På dette års Blues Alive Festival, der finder sted i Horsens til september, vil man endvidere for første gang kunne høre det nyudnævnte DMA-nominerede The Cornbread Project live. Dét er endnu et af Laust Krudtmejer Nielsens mange projekter, i dette tilfælde skabt i samarbejde med Peter Nande (læs mere her).

Mike Andersen Band

Mikkel Dybdal “Mike” Andersen har netop udsendt albummet One million miles, hvor han er den eneste medvirkende. Men det betyder bestemt ikke, at Mike Andersen Band er ophørt, og også i år kan orkestret høres på mange af sommerens festivaler.

Mike Andersen
Foto: Frank Nielsen

Mike Andersen Band pladedebuterede i 2002 med My love for the blues.

Bandet har haft skiftende sammensætninger, men består p.t. af Mike Andersen (guitar og vokal), Johannes Nørrelykke (guitar og vokal), Kristian Fogh Mathiasen (keyboards og vokal), Kristian Kold (bas) og Jens Kristian Dam (trommer).

I 2003 blev Mike Andersen kåret som Årets Danske Bluesnavn.

Mojo Makers

Mojo Makers
Foto: Jakob Wandam

Københavnske Mojo Makers turnerer flittigt i Tyskland, men også de danske spillesteder har jævnligt glæde af Kasper Osman (leadvokal og rytmeguitar), Kristian Hoffmann (leadguitar, dobro og lapsteel), Kristian Bast (bas) og Morten Hæsum (trommer).

Gruppen udgav albummet Songs of the sirens sidste år (læs anmeldelse her), og det indbragte Mojo Makers endnu en DMA-nominering. Dem har de haft nogle stykker af, og bandet er da også kendt for en original og unik lyd både på plade og live (læs for eksempel her).

The Cornfeds

Kvartetten fra Randers med brødrene Sune (vokal, guitar, banjo m.m.) og Kasper Bjerre (bas) samt Jostein Buurmann (guitar) og Jakob Kjærlund (vaskebræt, trommer og percussion) gjorde et rigtig godt indtryk, da de deltog først i Danish Blues Challenge (læs her) og derefter, med en sejr i bagagen, i European Blues Challenge (læs her).

The Cornfeds
Foto: Frank Nielsen

The Cornfeds spiller semiakustisk delta blues og jug band-musik, og de er kendt for et særdeles humoristisk og hamrende musikalsk sceneshow, som de blandt andet har leveret ved adskillige festivaler.

The Cornfeds har desuden udgivet et enkelt album, det opfindsomt betitlede The Cornfeds fra 2016 (læs anmeldelse her).

Årets Blues Livepris 2019 bliver uddelt ved Danish Music Awards Blues-ceremonien på Turbinen i Randers den 14. august (læs mere her).