Hvem bliver “Årets Hoochie Coochie Man/Woman 2018”?

Af Jakob Wandam

Danish Music Awards Blues-uddelingen nærmer sig med hastige skridt. Som vi tidligere har fortalt her på Bluesnews.dk, skal årets priser overrækkes ved en ceremoni på Turbinen i Randers den 15. august.

Der skal deles tre priser ud, og nu er de nominerede i alle tre kategorier blevet offentliggjort. Vi har tidligere præsenteret kandidatfeltet til prisen for Årets Danske Bluesudgivelse (læs her), og nu er det altså også afsløret, hvem der kan løbe med Årets Blues Livepris eller får chancen for at kunne kalde sig Årets Hoochie Coochie Man eller -Woman.

Liveprisen

Twang

Kandidaterne til Årets Blues Livepris indstilles af de danske spillesteder og arrangører, og de har i år nomineret to navne. Det første er det erfarne Aarhus-band Shades of Blue, som i mere end et kvart århundrede har været et markant navn på de danske bluesscene.

Årets anden nominerede er den væsentligt nyere jyske trio Twang, som blev dannet i 2014 og sidste år albumdebuterede med Bebzy biddle. Bandet spiller hjemmekomponeret akustisk musik inspireret af amerikansk folkemusik.

Nyskabelse

En nyskabelse i 2018 er prisen for Årets Hoochie Coochie Man/Woman. Prisen “gives til en person, der i det forgange år har gjort noget særligt for bluesmusikken i Danmark. En person uden hvis indsats blues- og rootsmusikken i Danmark ville have været en eller flere oplevelser fattigere.”

Peter Astrup
Foto: Frank Nielsen

Her har alle haft mulighed for at indstille en person – eller en forening, et tv-program eller andet – til prisen, og der har været fin interesse, oplyser ROSA (Dansk Rock Samråd), som uddeler Danish Music Awards Blues i samarbejde med JazzDanmark.

De nominerede er:

  • Peter Astrup, arrangør, Pandrup
  • Viborg Blues- og Musikforening
  • Oscar Mukherjee, musiker
  • Christian Borg, arrangør, Bluesnight Randers
  • Martin Olsen, musiker, grundlægger af Bluesnews.dk

Turbinen meddeler, at arrangementet den 15. august klokken 20 er udsolgt.