Kai Strauss afløser Texas Blues Guitar Summit i Vejle

Kai Strauss, Kevin Duvernay, Thomas Feldmann
Foto: Frank Nielsen

Tekst: Jakob Wandam

Fredag den 22. april 2022 havde Bluesforeningen Crossroads inviteret til Texas Blues Guitar Summit i Bygningen i Vejle. Her skulle der have været bluesguitar-træf med de amerikanske stjerner Mike Morgan og Anson Funderburgh, som Bluesnews.dk tidligere har beskrevet i vores gennemgang af Crossroads’ forårsprogram her.

Logistiske omstændigheder har imidlertid umuliggjort, at Texas Blues Guitar Summit-holdet kunne komme til Danmark i denne omgang. Crossroads arbejder i stedet på at få det texanske koncertkoncept til landet i 2023, skriver de på foreningens hjemmeside her.

Erstatning

Det skal dog ikke forhindre vejlensere og andre blueselskere i at høre Texas blues den 22. april. Crossroads har nemlig indforskrevet Kai Strauss & the Electric Blues All Stars som erstatning.

Kai Strauss og Tony Vega
Foto: Frank Nielsen

Guitaristen og sangeren Kai Strauss er tysker, men ikke desto mindre særdeles velbevandret i amerikansk blues, og særligt Texas-varianten har haft stor indflydelse på hans spillestil. Det skyldes nok ikke mindst, at Kai Strauss i 1990’erne og 00’erne var fast mand hos Memo Gonzalez & the Bluescasters, med hvem han også besøgte Danmark.

Senere har Kai Strauss kørt parløb med den texanske guitarist Tony Vega i Vega Strauss Band (læs for eksempel her), men også når han spiller med sit eget band, The Electric Blues All Stars, er det Texas bluesens karakteristiske guitar-ekvilibrisme, der præger Kai Strauss’ udtryk.

En stærk Texas blues-koncert

Kai Strauss
Foto: Frank Nielsen

Og det er altså netop konstellationen Kai Strauss & the Electric Blues All Stars, som Bluesforeningen Crossroads har inviteret til Vejle. Bandet består af Kai Strauss på guitar og vokal, Kevin Duvernay på bas, Thomas Feldmann på mundharpe og saxofon, Paul Jobson på orgel og keyboard samt Alex Lex på trommer.

Næsten samme opstilling (dog har Paul Jobson siden erstattet Nico Dreyer) overværede Bluesnews.dk i Vejle i 2018 (læs her) samt i Kerteminde i 2019 (læs her), og med de koncertoplevelser in mente kan man godt tillade sig at forvente en stærk Texas blues-koncert, når Kai Strauss & the Electric Blues All Stars besøger Bygningen, Ved Anlæget 14B i Vejle fredag den 22. april klokken 20.

Entré til koncerten koster kr. 170 i forsalg eller kr. 200 ved indgangen. Læs mere på Bluesforeningen Crossroads’ hjemmeside her.