Koncertanmeldelse: Big O & the Blue Quarters, Bygningen, Vejle

Tekst: Peter Widmer
Foto: Frank Nielsen

Allerede den 23. december kunne bluesforeningen Crossroads i Vejle melde udsolgt til koncerten med Big O & the Blue Quarters, der løb af stablen onsdag den 26. december 2018 med koncertstart kl. 20.00.

Det efterhånden velkonsoliderede fem år gamle østjyske bluesband Big O & the Blue Quarters havde til denne koncert indforskrevet The Hårns som musikalsk supplement.

Hans Mydtskov

The Hårns bestod af de to garvede, konservatorieuddannede blæserfolk Hans Mydtskov på saxofon og H.C. Erbs på trompet. Begge er kendt som medlemmer af det odenseanske TipToe BigBand.

Hverken Hans Mydtskov eller H.C. Erbs er deciderede bluesmusikere, men med TipToe BigBand har begge dog backet bluessangerinden Margrete Grarup (Grarup Allstars) og pianisten og sangeren Esben Just (SP Just Frost m.m.) (læs her).

Desuden var Hans Mydtskov i flere år en del af odenseanske The Blues Brothers Souvenir Show, så helt ubekendte med de blå toner er The Hårns ikke.

Første gang

Det var i øvrigt første gang, at de to gamle rutinerede hornrotter krydsede musikalske klinger med Big O & the Blue Quarters, og resultatet var aldeles overbevisende.

Mathias Rindom, Jais Kurečko Eriksen, Frederik Tygesen, Hans Mydtskov, H.C. Erbs

Faktisk løftede de to eminente hornfolk Big O & the Blue Quarters’ blå toner en ekstra tand og tilførte bluesbandets musikalske udladninger et forfriskende pust.

Denne aften var det anden gang inden for en måned, at Bluesnews.dk havde fornøjelsen af overvære en koncert med Big O & the Blue Quarters. Den 7. december optrådte bandet med to fine afløsere (læs her), men denne aften var bandet intakt.

Big O & the Blue Quarters består af Oscar Martin Eriksen på vokal og mundharpe, Frederik Tygesen på guitar og kor, Søren Schack på guitar og kor, Jais Kurečko Eriksen på bas og kor og Mathias Rindom på trommer og kor.

Sprøde

Mathias Rindom

Også denne aften var der godt gang i det eminente bluesband, og det var desuden en sand fornøjelse atter at tage Mathias Rindoms sprøde trommespil ind. Det er ikke for ingenting, at Mathias Rindom med rette er blevet kaldt den danske Richard Innes.

Efter at formanden for bluesforeningen Crossroads, Peter Buhl, havde budt velkommen og havde ønsket det talstærke publikum glædelig jul, gik koncerten i gang kl. 20.03, og der var tryk på fra første færd.

I alt fik man serveret 16 swingende jump-, West Coast- og Chicago blues-numre fordelt på to sæt.

Første sæt var slut kl. 20.50, medens andet sæt var vel overstået kl. 22.04. Mellem de to sæt holdt musikerne en velfortjent pause på et lille kvarters tid.

Dansegulvet

Hele denne forrygende koncert igennem var stemningen i top, både på scenen og blandt publikum, og der var bemærkelsesværdigt mange folk på dansegulvet gang på gang.

Frederik Tygesen

Musikerne spillede det bedste, de havde lært, og der var flere forrygende soli fra guitaristerne Søren Schack og Frederik Tygesen.

Frederik Tygesen bevægede sig endda ud på gulvet med sin guitar og fik nærkontakt med publikum under nummeret ”Hard way”, som han i øvrigt startede med en smuk opvisning i guitarspil som introduktion.

De to blæsere holdt sig heller ikke tilbage under denne koncert. For eksempel fremturede Hans Mydtskov med flere fornemme solopræstationer, og i kompositionen ”Big long Buick” var han endda helt fremme på scenekanten.

Big O & the Blue Quarters with the Hårns: Søren Schack, Oscar Martin Eriksen, Mathias Rindom, Jais Kurečko Eriksen, Frederik Tygesen, Hans Mydtskov, H.C. Erbs

Sangforedrag

Oscar Martin Eriksen

Oscar Martin Eriksen synger godt – rigtig godt, men denne aften brillerede han med det bedste sangforedrag, Bluesnews.dk har hørt ham præstere, som for eksempel i numrene ”Too hot to handle” og ”Talked to my baby”.

At Oscar Martin Eriksen tilmed er en habil mundharpespiller, demonstrerede han også denne anden juledag.

Søren Schack

Også Jais Kurečko Eriksen var som altid på dupperne med sit præcise, klippefaste basspil, og det samme gjaldt Søren Schack, der leverede et veritabelt hav af frydefuldt bidende guitartoner fra tid til anden.

Tilmed skal H.C. Erbs og hans smældende, eksakte og melodiøse trompetspil med et par fine soli indsparket også påpeges, samt hans fine tandemspil med Hans Mydtskov.

Fremragende

Jais Kurečko Eriksen

Denne koncert kan kun få prædikatet fremragende, og det kan næsten ikke blive anderledes, når et af Danmarks absolut bedste bluesbands går i spand med to af landets fineste hornfolk.

Big O & the Blue Quarters er altid en nydelse at være i selskab med, og har man endnu ikke oplevet dette orkester live, er der al mulig grund til at kridte skoene og komme af sted, næste gang man får mulighed for at høre dem.

Indtil da kan man stifte bekendtskab med Big O & the Blue Quarters ved at lægge øre til deres flotte debutalbum Live at Mosten Raceday 2017 (læs anmeldelse her).

Big O & the Blue Quarters

Det bliver interessant at se – og høre – hvad Big O & the Blue Quarters udvikler sig til i 2019, så man kan kun vente i spænding. Om ikke andet kan man forhåbentlig vente sig en repertoireudvidelse, masser af gode koncerter og måske endnu et album.