Koncertanmeldelse: Johan Bylling Lang meets Sahra da Silva, M.G. Petersens Familiehave, Frederiksberg

Sahra da Silva og Johan Bylling Lang

Tekst og foto: Jakob Wandam

Det var kendte ansigter for det københavnske blues- og jazzpublikum og for faste læsere af Bluesnews.dk, men konstellationen var ny: Saxofonisten Johan Bylling Lang og sangerinden Sahra da Silva, bakket op af Michael Dalgas på trommer, Anders Fjeldsted på kontrabas og Lars Emil Riis på keyboard.

Michael Dalgas

Koncerten foregik i M.G. Petersens Familiehave, en af de traditionsrige ”små haver” på Frederiksberg, som serverer traditionel dansk mad som stegt flæsk og smørrebrød, og som gerne er en del af Copenhagen Jazz Festival.

I år er der ingen festival på grund af corona-smittefaren, men heldigvis begynder koncerterne at pible frem alligevel, og M.G. Petersens Familiehave har valgt i hvert fald at gennemføre koncerter på weekenddagene. Her var Bluesnews.dk troppet op lørdag den 4. juli med forventninger om blues, jazz og rhythm & blues.

Foretagsom

Johan Bylling Lang

Den foretagsomme Johan Bylling Lang er kendt fra orkestrene Jazz Five og Tuesday Night Brass Band og optræder i utallige andre sammenhænge. Bluesnews.dk har for eksempel hørt ham sammen med Hans Knudsen & Christian Bundgaard (læs her) og med Dom Pipkin (læs her), og så er han arrangør af New Orleans-musikfestivalen Fringe Jazz Fest (læs her).

Sahra da Silva har i en årrække været en markant spiller på den københavnske blues- og jazzscene, ikke mindst på Mojo Blues Bar. Hun har netop udsendt et nyt album, #blueswoman (læs anmeldelse her), og spiller hen over sommeren i en mængde forskellige sammenhænge, blandt andet med sin Sahra da Silva Blues Quartet.

Sahra da Silva

Bandet spillede tre sæt og åbnede instrumentalt med R&B-saxofonisten Lee Allens ”Walkin’ with Mr. Lee” – en af Bylling Langs favoritter – inden Sahra da Silva kom på scenen og swingede sig igennem jazzstandarderne ”On the sunny side of the street” og ”Them there eyes”. Det var en tændt og veloplagt da Silva, som ikke lod sig hæmme af det regnvejr, der i stadig højere grad fordunklede Frederiksberg denne eftermiddag.

Michael Dalgas, Anders Fjeldsted, Lars Emil Riis, Sahra da Silva, Johan Bylling Lang

Sahra da Silva er en sublim tekniker, som med stadig større selvsikkerhed favner et genremæssigt bredt repertoire.

Hendes sangforedrag var også denne dag en masterclass i spændvidde, timing og klang, og det samme var hendes positive sceneoptræden, sekunderet af Johan Bylling Lang som styrmanden, der altid udstråler både overskud og nærvær på en scene.

Spændstigt og lækkert

Anders Fjeldsted

Han og resten af bandet spillede spændstigt og lækkert både på det traditionelle jazz-repertoire, der indeholdt sange som ”Sweet Georgia Brown” og ”What a wonderful world”, og på da Silvas nye sange og covers fra #blueswoman, som der blev luftet nogle stykker af.

Et tidligt højdepunkt kom således i hendes pragtfulde rhythm & blues-ballade ”I wanna love you”, og fra albummet fik vi også ”Honey please!”, ”I can’t be your lover” og ”My babe”.

Johan Bylling Lang spillede kontinuerligt med sin vanlige kombination af næsten selvfølgelig disciplin, elegance og rhythm & blues-energi.

Johan Bylling Lang

Som noget nyt – i hvert fald for Bluesnews.dk’s udsendte – hørte vi ham sågar på tværfløjte på instrumentalnummeret ”Funky mama”.

Disciplin var kendetegnende for dette orkester, som måske var en ny sammensætning, men som ikke desto mindre spillede sammen, som havde de aldrig lavet andet. Det kom ikke mindst til udtryk i deres udgave af Irving Berlins ”Cheek to cheek” med nogle frække rytmiske skift mellem swing og latin.

Anders Fjeldsteds og Michael Dalgas’ rytmesektion demonstrerede både her og det hele taget overskud og smittende spilleglæde.

Sublimt spil

Lars Emil Riis

Den alsidige pianist Lars Emil Riis blev tildelt adskillige soloer undervejs og udviste højt niveau, ikke mindst med sublimt spil på ”Love me or leave me” (der også indeholdt citater af Bent Fabricius-Bjerres ”Forelsket i København”!).

Han leverede desuden en groovy orgelsolo på ”Honey, please!” og cubansk-påvirkede klavertoner på da Silvas arrangement af Little Walters ”My babe”.

Hans Knudsen

I starten af tredje sæt kunne Lars Emil Riis dog tage en pause, for her var der gæsteoptræden af ingen ringere end Hans Knudsen på klaveret. Han bød på herligt solospil på en skøn version af ”Ain’t nobody’s business” og spillede boogie-woogie-piano på Etta James-singlen ”Good rockin’ daddy”.

Det var også populært hos det allermindste publikum, som var svære for forældrene at lokke væk fra området foran scenen. Restauranten er jo en familiehave, og de små lod sig ikke standse af en smule regn. Det var måske det ultimative vidnesbyrd om den lokkende kraft, der ligger i musik og ikke mindst i rhythm & blues: Uanset publikums eller sangenes alder og trods vejrlig og coronavirus besidder musikken en ustoppelig og uimodståelig vitalitet. Koncerten med Johan Bylling Lang, Sahra da Silva og co. var et strålende eksempel herpå.