Nalle stopper karrieren

Nalle
Foto: Frank Nielsen

Tekst: Jakob Wandam

Sangeren Roland Lyhr Sørensen, der siden pladedebuten i 1964 har været kendt som Nalle eller Rock Nalle, har i samråd med familie, venner og management besluttet at indstille karrieren. Det skriver bookingbureauet We Do Music i en pressemeddelelse, der også fortæller, at beslutningen skyldes svigtende helbred. Nalle har igennem flere år kæmpet med KOL og Parkinsons sygdom, og for nylig har også en lungebetændelse gjort Nalles generelle sundhedstilstand dårligere.

Nalle har været en markant stemme inden for dansk rock & roll, soul, pop og blues i snart seks årtier, der har indeholdt op- og nedture både personligt og kommercielt. I de sidste to årtier har især bluesmusikken fyldt meget. Nalle nød stor succes i trioen Theessink, Nalle & Møller (med Hans Theessink og Knud Møller), og efterfølgende turnerede han i en årrække landet tyndt med orkestret Nalle and his Crazy Ivans.

Turneret med Michelle Birkballe

Michelle Birkballe og Nalle

Det blev også til en fornem trioplade med amerikanerne Omar Dykes og Magic Slim – Chapel Hill (2008) – og i de sidste par år har Nalle især turneret med Michelle Birkballe og hendes band, hvilket i 2020 blev dokumenteret på det glimrende live-album Michelle Birkballe & Band – special guest Rock Nalle (læs anmeldelse her).

Der var da også planlagt yderligere koncerter med Michelle Birkballe, ikke mindst for at markere, at Nalle i 2023 fylder 80 år. Men nu har helbredet altså tvunget Nalle til at sige stop.

Den 10. april i år åbnede museet Rock’n Roll & Blues by Rock Nalle i Hørve på Sjælland. Her kan man se memorabilia fra Nalles lange karriere i en udstilling, der dels består af Nalles egne souvenirs, dels stammer fra kæmpefanen Stefan Broberg Hansens private samling. Du kan læse mere om museet og om Nalles karriere her.