Miriam Mandipira og Thorbjørn Risager føjet til programmet ved DMA Blues

Miriam Mandipira
Foto: Jakob Wandam

Tekst: Jakob Wandam

Som tidligere fortalt her på siden (her og her) skal dette års Danish Music Awards Blues uddeles ved en prisfest i Ridehuset i Randers onsdag den 17. august.

Der nu føjet yderligere to musikalske navne til programmet, idet sangerne Miriam Mandipira og Thorbjørn Risager har meldt deres ankomst til prisoverrækkelsen.

De kommer til at optræde som gæstesolister med aftenens husorkester, som består af Jesper Bo (Hammondorgel og klaver), Tove Sørensen (bas), Joachim Svensmark (guitar) og Anne Katrine Winkler (trommer). Som faste forsangere er allerede annonceret Sahra da Silva og Nisse Thorbjørn alias Copenhagen Slim.

Repertoiret er sammensat efter devisen “sange, jeg ville ønske, jeg havde skrevet.”

En stadig større plads

Miriam Mandipira
Foto: Jakob Wandam

Miriam Mandipira blev udråbet til Årets Danske Bluesnavn af Copenhagen Blues Festival i 2016. Hun er født i Zimbabwe, men har siden 2007 indtaget en stadig større plads på den danske blues- og jazzscene. Blandt andet arbejdede Miriam Mandipira i en årrække sammen med Troels Jensen, både som duo og i hans band Troels Jensen & the Healers.

Sammen med de to andre sangerinder fra orkestret, Lea Thorlann og Pia Trøjgaard, optræder Miriam Mandipira fortsat under navnet The Blue Belles of Joy. Hun har endvidere indspillet og turneret med kvartetten Mandipira/Lauritsen/Gade/Frost og udsendt to live-plader i eget navn, og i de seneste år har hun optrådt med Miriam Mandipira & the Soul Family, som udgav debut-ep’en One i 2019 (læs mere om Miriam Mandipiras indspilninger her).

Forsanger

Thorbjørn Risager blev Årets Danske Bluesnavn i 2005. Han gjorde sig først bemærket som forsanger i det københavnske bluesband Blue Magic, som udviklede sig til Thorbjørn Risager Blue7 og siden til Thorbjørn Risager & the Black Tornado.

Thorbjørn Risager
Foto: Frank Nielsen

I dag er Thorbjørn Risager & the Black Tornado et af landets allerstørste trækplastre på bluesscenen og har også fans uden for bluesmiljøerne. Det gælder også i udlandet, hvor Risager og hans orkester har nydt stor succes på playlister og som koncertnavn.

I 2014 skrev de som det første danske navn kontrakt med tyske Ruf Records, og i år kunne de så annoncere, at Thorbjørn Risager & the Black Tornado fremover vil udgive plader på nederlandske Provogue Records (læs mere her).

Provogue udsender albummet Navigation blues den 30. september. Førstesinglen ”Watch the sun go down” udkom den 1. juli, og på fredag, den 5. august, følger singlen ”Fire inside”.

Billetter

Ved Danish Music Awards Blues 2022 er der naturligvis ikke bare musik; der skal også uddeles priser i de fire kategorier ”Årests Danske Bluesudgivelse”, ”Blues Liveprisen”, ”Ud af det Blå-Prisen” og ”Årets Hoochie Coochie Man/Woman”. Har man lyst til at deltage i årets store fejring af dansk blues, kan man købe billetter til prisfesten her.