Nyt single-udspil fra Uffe Steen Trio & Vestbo Trio

Tekst: Peter Widmer

I dag – fredag den 7. august 2020 – bliver den nye single fra de to instrumental-trioer Uffe Steen Trio & Vestbo Trio tilgængelig. Titlen på værket, der kun udkommer digitalt, er “Inner movie theme”. Nummeret kan høres på vestbotrio.com og på platforme som Spotify og lignende. Man skal blot søge på Vestbo Trio; så kommer “Inner movie theme” frem.

Nummeret er ikke nyt. Det er nemlig åbningsnummer på Uffe Steen/Jens Jefsen Duo-albummet String time fra 1997. Og så er det skrevet af Uffe Steen.

Imidlertid besluttede de seks musikere i Uffe Steen Trio og Vestbo trio at lave en ny version af ”Inner movie theme”, og det er der kommet yderst spændende toner ud af, hvilket man altså kan høre fra i dag.

Der er med den nye udgave lagt op til en mægtig fin lytteoplevelse, hvor man bliver taget på en indre, cinematisk rejse. Man kan således danne sin egen indre film til de to trioers musik.

Skiller sig ud

“Inner movie theme” er et støvet, tilbagelænet nummer, og hvad der virkelig skiller sig ud, er midterstykket med to kontrabasser i gang i herligt solo-humør. Det er virkelig smukt, og det er ikke noget, man hører hver dag. Der er selvfølgelig også en guitarsolo at hæfte sig ved.

“Inner movie theme” er optaget live i Musikhuset i Aarhus og er produceret af Vestbo Trio.

På nummeret er Uffe Steen Trio panoreret til venstre i mixet og Vestbo Trio til højre.

De seks musikere er på “Inner movie theme” fordelt således:

Uffe Steen Trio:
Uffe Steen (elguitar), Thomas Sejthen (kontrabas) og Jesper Bo Knudsen (trommer).

Vestbo Trio:
Michael Vestbo (akustisk guitar), Jesper Smalbro (kontrabas) og Eddi Jarl (trommer).

Dennis Ahlgren står for mixning og mastering, mens Paul Wilson står for artwork til singlen. Dennis Ahlgren og Paul Wilson var for eksempel også involverede i arbejdet omkring Vestbo Trios seneste album, det meget roste Gentlemen … (læs anmeldelse her).

Gentlemen … strøg i øvrigt lige ind på førstepladsen på den danske vinyl-hitliste. Ikke dårligt gået af et instrumentalmusikalbum (læs her).

Turné

Uffe Steen Trio & Vestbo Trio
Foto: Joakim Lykke

Som de har gjort det før med stor succes, drager Uffe Steen Trio og Vestbo Trio snart på fælles-turné.

Nogle af deres tidligere samarbejder foran diverse publikummer er i øvrigt foreviget på det velanskrevne instrumentale dobbeltalbum Doppler effect (læs anmeldelse her).

Uffe Steen Trio og Vestbo Trio tager på fælles-turné med start i september måned 2020.

Er man til sublim instrumentalmusik leveret af to fremragende trioer, bør man gøre, hvad man kan for at komme til at høre dem. Der er planlagt ti koncerter, som det fremgår af turnéplanen nedenfor.

Uffe Steen Trio & Vestbo Trio 2020-turné:

10-sep. Maltfabrikken, Ebeltoft

11-sep. Paletten, Viborg

17-sep. Gjethuset, Frederiksværk

18-sep. Gasværket, Brabrand

23-sep. Kulturhuset, Skanderborg

24-sep. Horsens Kunstmuseum, Horsens

26-sep. Musikhuset, Aarhus

01-okt. Mantzius, Birkerød

02-okt. Kulturcafé Ludvig, Sorø

04-okt. Værket, Randers