Hør Chris Copen med New Orleans-ikonet John Boutté

Chris Copen
Foto: Jakob Wandam

Tekst: Jakob Wandam

Den danske pianist, sanger og sangskriver Chris Copen skulle i sommeren 2020 have turneret i Europa med den amerikanske rhythm & blues- og jazzsanger John Boutté. Det var naturligvis, før coronaepidemien satte en stopper for den slags turnévirksomhed.

Heldigvis har Chris Copen og John Boutté kunnet udskyde deres fælles planer til 2021, som Chris Copen i foråret fortalte Bluesnews.dk (læs her).

Mens man venter på dét, kan man varme sig ved denne indspilning af ”Hopscotch blues”, som Chris Copen forleden gjorde tilgængelig via YouTube:

I studiet i New Orleans

Bessie Smith
Foto: Carl van Vechten

Indspilningen er foretaget i John Bouttés hjemby (og Chris Copens spirituelle hjem) New Orleans under et af Copens ophold i byen i november 2019. Chris Copen rejser normalt til New Orleans en gang om året for at samle inspiration til den rhythm & blues, funk og blues, som er hans varemærke.

Sidste år gik Chris Copen altså i studiet, nærmere betegnet Music Shed Studios i New Orleans, og det blev blandt andet til to numre med John Boutté på vokal. ”Hopscotch blues” er det første af disse, der ser dagens lys.

”Hopscotch blues” hedder oprindeligt ”New Orleans hop scop blues” og er skrevet af George W. Thomas, der var komponist, boogie-woogie-musiker og bror til Sippie Wallace. Sangen blev første gang indspillet af Sara Martin i 1923, men kendes nok bedst i Bessie Smiths version fra 1930.

Et ikon

Den 61-årige John Boutté er et ikon på New Orleans-scenen. Blandt hans mest kendte værker er “Treme song”, som han indspillede til 2003-albummet Jambalaya, og som blev titelmusik til tv-serien Treme.

John Boutté
Foto: Robbie Mendelson

John Boutté har været aktiv siden begyndelsen af 1990’erne og er ud af et musikalsk dynasti, der også tæller hans søster Lillian Boutté og niecen Tricia Boutté.

John og Lillian Boutté optrådte blandt andet sammen i Gospel United, der også talte Kenn Lending, og Lillian Boutté arbejdede endvidere i en årrække sammen med Hans Knudsen. Tricia Boutté bor i Norge og er en hyppig gæst i Danmark (læs for eksempel her og her).