Ole Frimer hylder Jeff Beck

Ole Frimer
Foto: Frank Nielsen

Tekst: Jakob Wandam

Den 10. januar og i dagene efter gik der en chokbølge gennem musikverdenen, da det blev kendt, at den engelske guitarist Jeff Beck var død af en bakteriel meningitisinfektion. Jeff Beck blev 78 år.

En af dem, der følte sig påvirket, var den danske bluesmand Ole Frimer. Og lørdag den 4. marts spiller Ole Frimer en hyldestkoncert til Jeff Beck på vinbaren The Wine Bottle i Ryomgård. Det skriver Lokalavisen Norddjurs (se her).

Treenighed

Jeff Beck var en del af en treenighed af guitarister, som var med til at forme europæisk blues og bluesrock under det britiske blues-boom i 1960’erne og frem. Jeff Beck, Jimmy Page og Eric Clapton havde dét tilfælles, at de alle var igennem gruppen The Yardbirds, hvor Jeff Beck afløste Clapton i 1965 og sidenhen selv blev afløst af Page.

Jeff Beck

Efter blot 20 måneder i The Yardbirds indspillede Jeff Beck et par singler i eget navn, blandt andet ”Hi ho silver lining”/”Beck’s bolero”. Han dannede herefter The Jeff Beck Group med blandt andre Rod Stewart og Ron Wood.

The Jeff Beck Group blev endeligt opløst i 1972, og herefter indspillede Beck som solist og fortsatte med at imponere med sin tekniske virtuositet og sin vidtfavnende tilgang til musikken, der ofte, men bestemt ikke udelukkende, trak den i retning af jazz og fusion. Jeff Beck blev optaget i The Rock and Roll Hall of Fame i 2009 (han var allerede blevet indlemmet som medlem af The Yardbirds i 1992), og i det hele taget var Jeff Beck højt respekteret som den sublime tekniker og enestående stilist, han var.

Inspirationskilde

Jørgen Nielsen
Foto: Jakob Wandam

Jeff Beck besøgte også Danmark, sidste gang med tre koncerter i 2022 i København og Randers (læs her og her). Og har var utvivlsomt en inspirationskilde for mange danske guitarister, blandt andre altså Ole Frimer, der lige som Beck spiller med såkaldt flesh to strings-teknik, altså uden plekter.

Lørdag den 4. marts er Ole Frimer vært ved en bluesjam på The Wine Bottle i Ryomgård på Djursland, og det er som optakt til denne jamsession, at han spiller et omkring 30 minutter langt tribute-sæt til Jeff Beck. Med sig har Ole Frimer Jørgen Nielsen (Loveless Blue Jazz Quintet) på bas, Klaus Menzer (Grarup Allstars) på trommer, Laura Hansen på vokal og Erik Jensen på guitar.

Ønsker man at deltage i aftenens bluesjam, kan det ske via Facebookgruppen her, og gæster kan bestille bord på The Wine Bottle her.