Opsamling på sidste uges streamingkoncerter

Sahra da Silva

Tekst: Jakob Wandam

Som vi flere gange har fortalt om her på Bluesnews.dk, har flere danske blueskunstnere grebet til livestreaming som et middel til at få musikken ud til publikum, nu hvor traditionel koncertaktivitet er udelukket.

Disse tiltag fortsætter og vil formodentlig fortsætte en rum tid endnu, mens vi venter på mere normaliserede tilstande i koncertmiljøet.

Streaming-koncerter kan naturligvis ikke erstatte følelsen af at være til stede i det rum, hvor musikken bliver skabt, sammen med andre musikelskere. Men der opstår nu alligevel en særlig samhørighedsfølelse, når man kan se og høre sangene blive fremført direkte – også selv om det må ske via en skærm. Og ofte kan man også komme til at interagere med de optrædende musikere via de sociale mediers funktionaliteter.

En væsentlig sidegevinst er, at koncerterne også efterfølgende kan opleves eller genopleves. Her følger en lille opsamling på nogle af de bluesrelaterede danske streamingkoncerter, der har fundet sted i den sidste uges tid.

Boogie-woogie-pianist

Danmarks fremmeste boogie-woogie-pianist Lasse E. Jensen spillede live fra forældrenes stue onsdag den 7. april. ”Boogie Lasse”, som han også kaldes, er en internationalt anerkendt udøver af den klaverstil, der især blev populær sidst i 1930’erne med Albert Ammons, Pete Johnson og Meade Lux Lewis.

Lasse E. Jensen er påvirket af disse og ikke mindst af sin mentor Axel Zwingenberger – og det er faktisk Zwingenbergers gamle flygel, som Lasse E. Jensen spiller på i videoen. Lasse E. Jensen har udgivet to cd’er og har en tredje udgivelse i støbeskeen.

 

Soul, blues og jazz

Sahra da Silva har allerede streamet flere koncerter på Facebook, senest søndag den 12. april, hvorfra nedenstående video stammer. Sahra da Silva synger soul, blues og jazz, og hvad der nu ellers måtte falde hende ind!

Lige nu er Sahra da Silva aktuel med singlen ”What is on the line”, og flere single-udgivelser er planlagt senere i år. Sahra da Silva har tidligere udgivet et album og en ep (læs mere om Sahra da Silvas udgivelser her).

 

Flittig bruger

Jake Green har længe været en flittig bruger af livestreaming-mediet. Siden forsamlingsforbuddet blev en realitet, har han kunnet høres på Mixer fem af ugens dage, hver uge (læs mere her). Normalt holder Jake Green pause onsdag og søndag, men påskedag, søndag den 12. april, blev et nu alligevel til den optræden, der kan ses i videoen herunder.

Under mere normale forhold kan Jake Green opleves med sin bluesrock-trio Jake Green Band. De har udgivet tre album, hvortil kommer et soloalbum, som Jake Green udsendte sidste år.

 

I Frankrig

Richard Farrell sidder lige nu i Frankrig, hvorfra han hver lørdag livestreamer sine ”Lockdown Sessions” (læs også her). Videoen nedenfor stammer fra den seneste session, der altså fandt sted lørdag den 11. april.

Richard Farrell er forsanger i Trainman Blues, der arbejder på en opfølger til det Danish Music Award-vindende debutalbum fra 2018. Han optræder dog også jævnligt som solist på især de københavnske scener.

 

New Orleans

New Orleans-musikken måske vigtigste scene herhjemme er Charlie Scott’s Bar i København. Herfra er der blevet delt flere livestreamede koncerter. Vi har tidligere nævnt koncerten med Chris Tanner og Björn Ingelstam (læs her), og lørdag den 10. april spillede Jack Street den koncert, som du kan se herunder.

Jack Street er en ung københavnsk sekstet, der også har Björn Ingelstam som sanger og trompetist. De har udgivet to album.

 

Trombone-ikon

Ole “Fessor” Lindgreen
Foto: Jakob Wandam

Allerede i morgen, tirsdag den 14. april, kan man se den næste direkte koncert fra Charlie Scott’s. Her er det igen Chris Tanners trio, der optræder, denne gang sammen med trombone-ikonet Ole ”Fessor” Lindgreen. Koncerten starter klokken 17 og kan ses på Charlie Scott’s Bars Facebook-side her.

I dag, mandag den 13. april, kan man klokken 15 se og høre Tuesday Night Brass Band. Det foregår på Baggårdsjazz’ Facebook-side her, og du kan læse mere om koncerten og om Baggårdsjazz her.

Husk, at donationer til de optrædende musikere er velkomne, men ikke påkrævede.