Tedeschi Trucks Band spiller to koncerter i Danmark

Derek Trucks og Susan Tedeschi
Foto: Peter Widmer

Tekst: Jakob Wandam

Det amerikanske bluesrock- og soul-band Tedeschi Trucks Band har meldt sin ankomst til Danmark i 2022. Der er tale om to koncerter, som finder sted henholdsvis den 17. oktober i Amager Bio i København og den 20. oktober på Værket i Randers.

Tedeschi Trucks Band er kendt som et fremragende live-orkester, hvilket Bluesnews.dk har bevidnet flere gange, blandt andet ved bandets koncert i Amager Bio i 2019 (læs anmeldelse her). Dét var den seneste af i alt fire koncerter, som Tedeschi Trucks Band hidtil har spillet på det københavnske spillested. På Værket i Randers har Tedeschi Trucks Band optrådt to gange tidligere (læs om 2017-koncerten her).

Slide-guitarteknik

Derek Trucks
Foto: Peter Widmer

Tedeschi Trucks Band blev dannet af ægteparret Susan Tedeschi og Derek Trucks i 2010. Begge var allerede etablerede navne på musikscenen, Susan Tedeschi som solist, og Derek Trucks som guitarist i The Allman Brothers Band og frontfigur i sit eget Derek Trucks Band. Derek Trucks er nevø til The Allman Brothers Bands trommeslager Butch Trucks, og hans sublime slide-guitarteknik gjorde ham til et oplagt valg på den plads, der oprindelig tilhørte Duane Allman.

Susan Tedeschi
Foto: Peter Widmer

Derek Trucks var medlem af The Allman Brothers Band fra 1999 til 2014. Samtidig indspillede han med andre store navne som Junior Wells, Buddy Guy, Elvin Bishop, Dr. John og Johnny Winter. I 2007 turnerede han som medlem af Eric Claptons band, som også besøgte Danmark.

Sangerinden og guitaristen Susan Tedeschi albumdebuterede i 1995. På hendes tredje plade, Wait for me (2002), medvirkede Derek Trucks såvel som andre fremtidige medlemmer af Tedeschi Trucks Band. I 2007 turnerede Susan Tedeschi og Derek Trucks sammen som Derek Trucks & Susan Tedeschi’s Soul Stew Revival, og i 2010 blev samarbejdet yderligere formaliseret i Tedeschi Trucks Band, som pladedebuterede året efter med albummet Revelator.

I alt syv album er det indtil videre blevet til for Tedeschi Trucks Band. Tidligere i år udkom Layla revisited (live at Lockn’), en koncertoptagelse fra 2019, hvor bandet spiller det legendariske Derek and the Dominos-album Layla and other assorted love songs i fuld længde.

Inspirationskilder

Tedeschi Trucks Band
Foto: Peter Widmer

Netop Derek and the Dominos – Eric Claptons’ kortlivede 1970’erband – er en af Tedeschi Trucks Bands store inspirationskilder sammen med Joe Cocker’s Mad Dogs & Englishmen.

Et nyt studiealbum er under udarbejdelse og forventes udgivet i løbet af 2022, så det er sandsynligt, at Tedeschi Trucks Band har nyt materiale med ved koncerterne i København og Randers. Under alle omstændigheder kan man regne med masser af originalitet hos det tolv mand store band, som lægger stor vægt på improvisation og gerne ændrer sætlisten fra aften til aften.

Tedeschi Trucks Band består af:

Susan Tedeschi: vokal, guitar
Derek Trucks: guitar
Gabe Dixon: keyboards, vokal
Brandon Boone: bas
Tyler ”Falcon” Greenwell: trommer
Isaac Eady: trommer
Mike Mattison: vokal
Mark Rivers: vokal
Alecia Chakour: vokal
Kebbi Williams: saxofon
Epraim Owens: trompet
Elizabeth Lea: trombone

Billetter til koncerten i Amager Bio i København den 17. oktober 2022 kan købes her. Billetter til koncerten på Værket i Randers den 20. oktober 2022 købes her.