The Cornfeds stopper

The Cornfeds
Foto: Frank Nielsen

Tekst: Jakob Wandam

Den randrusianske blueskvartet The Cornfeds har valgt at stoppe som gruppe. Det meddeler bandet på deres Facebook-side, hvor man torsdag den 9. januar kunne læse:

Hej folkens,

Efter en røvfuld dejlige år sammen, har vi valgt at lukke ned for The Cornfeds. Udenfor bandet er vi 4 venner, der sammen har forsøgt at få The Cornfeds til at være en del af vores ellers travle hverdag. Vi er stolte af, hvad vi har opnået de sidste 5 år, men det er blevet sværere at dedikere den fornødne tid til projektet. Derfor vil vi hellere stoppe imens vi har følelsen af, at det er dejligt at spille sammen….for det synes vi faktisk, at det er 🙂

Tak til alle jer som er kommet til vores koncerter, har købt vores album og streamer vores musik, og tak til det vidunderlige danske bluesmiljø, der i den grad holder vores kære blues i live.

Vi ses derude!

Køz og krams,
Jakob, Jostein, Sune og Kasper

Danish Blues Challenge

The Cornfeds brød igennem på den danske bluesscene i 2016, hvor de vandt Danish Blues Challenge i Kedelhuset i Silkeborg. Her udtalte dommerpanelet om The Cornfeds:

The Cornfeds ved Danish Blues Challenge 2016
Foto: Kurt Helge

”Orkesteret viser originalitet og spilleglæde og har stor respekt for blues-rødderne. The Cornfeds befinder sig på et klart professionelt niveau, og det har blandt andet været en fornøjelse at opleve en samlende trommeslager i front. The Cornfeds spiller med et fedt, svampet og unikt groove, som nok skal bringe dem videre i karrieren, og vi er sikre på, at dette fine band vil kunne repræsentere Danmark ved European Blues Challenge 2017” (læs mere her).

The Cornfeds gjorde det da også godt ved European Blues Challenge, som i 2017 fandt sted i Forum Horsens. Danskerne kom ikke på podiet, men fik pæne ord med på vejen for deres traditionsbundne bluesudtryk (læs mere her).

Begejstret

Pæne ord var der også til The Cornfeds for deres selvbetitlede debutalbum, der udkom i 2016. Bluesnews.dk var i hvert fald begejstret og kvitterede blandt andet med ordene:

”The Cornfeds blander akustisk og elektrisk guitar med rustikke instrumenter som banjo, fløjte, mundharpe, vaskebræt og ad hoc-percussion som spand og kop! Det giver et herligt råt udtryk, samtidig med at musikken præges af en hokum-munterhed og spilleglæde, og bandet placerer sig således med stor succes et sted mellem Son House’s barske ind-til-benet-country blues og Gus Cannons joviale jug band-musik.”

”The Cornfeds har med dette debutalbum vist sig som et spændende og aldeles kompetent nyt navn på den danske bluesscene. Vi kan kun håbe på flere album af denne kaliber” (læs hele anmeldelsen her).

Populært festivalnavn

Efterfølgende blev The Cornfeds et populært festivalnavn, som man blandt andet kunne opleve på Randers City Blues Festival (læs her, her og her) og Den Blå Festival (læs her). I 2019 var The Cornfeds nomineret til Blues Liveprisen ved Danish Music Awards Blues (læs her).

The Cornfeds
Foto: Jakob Wandam

Alligevel – og trods Bluesnews.dk’s udtrykte ønske – bliver det altså ikke til hverken flere album eller flere koncerter med The Cornfeds, der bestod af Sune Bjerre (vokal, guitar, banjo m.m.), Jostein Buurmann (guitar), Kasper Bjerre (bas) og Jakob Kjærlund (trommer, vaskebræt og slagtøj).

Her på Bluesnews.dk-redaktionen håber vi, at det ikke bliver et endegyldigt farvel til bluesmusikken fra de fire herrer. Forhåbentlig dukker de op igen, om ikke som The Cornfeds, så hver for sig eller i andre konstellationer.