Udgivelsesnyt fra Trainman Blues

Trainman Blues på Lygten Station
Foto: Frank Nielsen

Tekst: Peter Widmer

Laust “Krudtmejer” Nielsen
Foto: Frank Nielsen

I november 2020 indspillede blues-kvartetten Trainman Blues et live-album. Det gjorde de på spillestedet Lygten Station i københavnsområdet (læs her). Besætningen var: Richard Farrell (vokal, guitar), Laust ”Krudtmejer” Nielsen (bas), Thomas Crawfurd (trommer) og Ronni Boysen (guitar).

Indspilningen foregik for et meget begrænset inviteret publikum, der ifølge gruppens bassist med mere Laust ”Krudtmejer” Nielsen, som Bluesnews.dk har været i e-mailkontakt med, begrænsede sig til 40 personer på grund af coronarestriktioner.

Laust ”Krudtmejer” Nielsen skriver endvidere, at:

”Det var en skam, at der kun kunne være 40 mennesker. Det har i det hele taget været en lidt trist fornemmelse at skulle spille for så få i hele efteråret, selvom det var bedre end slet ikke at spille selvfølgelig.”

Cd på vej

Resultatet af indspilningerne på Lygten Station er nu ved at være på vej. I hvert fald til dem, der var til stede, da Live at the Station, som Trainman Blues-live-albummet kommer til at hedde, blev indspillet.

Trainman Blues
Foto: Frank Nielsen

Som Trainman Blues har lovet, kan de deltagende ved koncerten nemlig forvente at modtage deres album i slutningen af august i år, som Laust ”Krudtmejer” Nielsen formulerer det over for Bluesnews.dk.

Andre må dog vente, for: ”Vi udgiver live-albummet den 24. marts 2022,” skriver Laust ”Krudtmejer” Nielsen til Bluesnews.dk.

Trainman Blues fik i øvrigt med deres debutalbum Trainman Blues fra 2018 en Danish Music Award Blues-pris (DMA) for Årets Danske Bluesudgivelse samme år (læs anmeldelse her). Desuden er opfølgeren – albummet Shadows and shapes, der udkom i år – nomineret til en DMA i samme kategori (læs anmeldelse her).

Se fotograf Frank Nielsens billedserie fra Trainman Blues’ koncert på Lygten Station her.