Bragende success for Frederikshavn Bluesfestival.


Den netop afsluttede weekend stod i bluesmusikkens tegn i Frederikshavn. Den to dage lange festival blev en stor success med tæt på udsolgt begge dage. Med en international lineup i absolut topklasse oplevede de 600-700 publikummer således navne som Super Chikan, Duke Robillard, Kenny Wayne Sheppard den første aften. Om lørdagen var det blandt andre med James Harman & Jr Watson, Diunna Greenleaf, John Nemeth og Kirk Fletcher der kunne opleves på de to festivalscener.

Arrangør Peter Astrup var ovenud tilfreds med festivalens forløb og nævner overfor Nordjysk Medier, at han allerede har en masse artister i spil til næste års 10. års jubilæum.

– Jeg vil gerne, hvis vi igen kan samle 10-15 forskellige stilarter indenfor blues ved festivalen. Og jeg har allerede halvdelen af programmet i hovedet, siger han uden dog at løfte sløret for, hvilke kunstnere han har i tankerne.

2015 kan i øvrigt meget vel blive sidste gang, at Frederikshavn Bluesfestival hører hjemme i Det Musiske Hus i Frederikshavn. Peter Astrup har nemlig dialog med Arena Nord. Der til dagligt huser byens ishockey hold.

– Jeg har faktisk allerede forsøgt, om vi kan få det flyttet til Arena Nord. Men i 2015 er Arena Nord optaget af Ørkenens Sønner i den pågældende weekend, forklarer han.

– Men den langsigtede plan er, at vi skal flytte Frederikshavn Bluesfestival op i Arena Nord, fastslår Peter Astrup.

Et par indtryk fra festivalen kan bl.a. ses i denne youtube playliste.