Big O & the Blue Quarters er uden fast bassist

Jais Kurečko Eriksen
Foto: Frank Nielsen

Tekst: Peter Widmer

Det velkonsoliderede østjyske swingende jump-, West Coast- og Chicago blues-band Big O & the Blue Quarters er, ifølge sædvanligvis pålidelig kilde, pludselig uden fast bassist.

Kvartetten har gennem de senere år fået en stor fanskare og har spillet på et utal af scener. Eksempelvis har de optrådt på både indenlandske og udenlandske festivaler (læs her, her og her).

Mindre scener har de også betrådt med stor succes (læs her). Big O & the Blue Quarters har desuden en glimrende live-cd bag sig med titlen Live at Mosten Raceday 2017 (læs anmeldelse her). Ydermere blev bandet sidste år tildelt Blueskartellets ærespris (læs her).

Orkesteret har fra starten bestået af Oscar Martin Eriksen (vokal/mundharpe), Frederik Tygesen (guitar/vokal), Søren Schack (guitar/vokal), Mathias Rindom (trommer/vokal) og Jais Kurečko Eriksen (bas/vokal).

Andre ting

Søren Schack
Foto: Peter Widmer

Bluesnews.dk kontaktede ovennævnte Søren Schack for at høre, om der var hold i rygtet om, at Big O & the Blue Quarters stod uden fast bassist. Det var der, og dét måtte der naturligvis spørges ind til.

Big O & the Blue Quarters er uden fast bassist, har jeg hørt. Er det rigtigt, og i givet fald hvorfor har Jais Kurečko Eriksen forladt orkesteret?

– Ja, det er rigtigt. Jais valgte selv at forlade bandet, da han vil fokusere på andre ting, og der er absolut ingen hard feelings, whatsoever, siger Søren Schack til Bluesnews.dk.

Er det korrekt, at I har fået Dave Stevens med på bas i stedet for Jais Kurečko Eriksen?

– Nej, ikke helt, bedyrer Søren Schack.

Træde ind

Dave Stevens
Foto: Peter Widmer

– Dave Stevens har blot sagt ja til at træde ind og afvikle de næste koncerter. Dem, vi har i december. De næste koncerter … i december(!), sukker Søren Schack. (Nej, det er bestemt ikke nemt at få fyldt spillejob-kalenderen, når coronaen florerer. Red.).

Dave Stevens er jo en yderst velanskrevet bassist, der p.t. spiller med H.P. Lange Big Gumbo og The Works m.m. Hvordan har Dave Stevens tid til også at spille med Big O?

– Vi aner faktisk ikke, om Dave har tid eller lyst, men han er jo en yderst høflig mand, så derfor har han nok sagt ja til at hjælpe os. Så som det ser ud lige nu, står vi faktisk uden fast bassist.

Big O & the Blue Quarters med Dave Stevens
Foto: Peter Widmer

Hvorfor faldt bassist-valget på Dave Stevens, og hvordan fik I fat på ham?

– Det var et oplagt valg at spørge Dave, eftersom han har spillet med os mange gange før som vikar, and we like his style, slutter Søren Schack (læs for eksempel her).

Bluesnews.dk følger naturligvis op, når en permanent afløser for den solide bassist/vokalist Jais Kurečko Eriksen er fundet.