Blues Alive Festival 2020 er aflyst

Tekst: Peter Widmer

Som det tidligere er fremgået af Bluesnews.dk, ville Blues Alive-festivalen i Horsens drosle en smule ned for aktiviteterne i år (læs nærmere her). Nu ligger landet imidlertid sådan, at festivalen har set sig nødsaget til at drosle helt ned. Med andre ord bliver festivalen ikke til noget i år.

”Det kunne simpelthen ikke hænge sammen økonomisk,” siger Carsten Mellson til Bluesnews.dk pr. telefon den 20. september 2020. Carsten Mellson er formand for Blueskartellet i Horsens, der står bag Blues Alive-festivalen. Desuden er Carsten Mellson booker og manden, der står for pressekontakt.

”Da vi naturligvis altid vil overholde myndighedernes til hver en tid gældende corona-forskrifter med hensyn til antal publikummer med mere, kunne vi se, at det slet ikke ville blive rentabelt at afholde festivalen.”

”Vi kom i øvrigt frem til den konklusion i samarbejde med de gode folk i Håndværkerforeningen, i hvis bygning vores festival skulle have været afholdt, som det har været tilfældet de seneste par år,” fastslår Carsten Mellson (læs for eksempel her og her).

Retur

Carsten Mellson siger endvidere:

”Folk, der har erhvervet sig en eller flere billetter til Blues Alive-festivalen 2020 får naturligvis deres penge retur, som det også fremgår af Blueskartellets hjemmeside” (se her).

Thorbjørn Risager
Foto: Frank Nielsen

Med aflysningen af Blues Alive-festivalen 2020 kommer kan altså hverken til at opleve Thorbjørn Risager & the Black Tornado, Chris Grey & the BlueSpand, amerikanske Shawn Pittman backet af tyske The Özdemirs, tyske B.B. & the Blues Shacks eller Jesper Bjarnesen.

Der er dog en slags håb forude. Carsten Mellson siger til Bluesnews.dk: ”Shawn Pittman kommer nok ikke til Europa foreløbig, sådan som corona-situationen ser ud, men B.B. & the Blues Shacks håber vi på at få på programmet en gang til foråret 2021.”

Carsten Mellson fortsætter: ”I år har vi dog Thorbjørn Risager & the Black Tornado på KulisseLageret den 25. oktober, og Chris Grey & the BlueSpand spiller ligeledes på KulisseLageret. Det bliver den 1. november.”

Tropper op

Oscar Mukherjee (Mukherjee Blues)
Foto: Frank Nielsen

”Vi kan heldigvis også præsentere nogle andre virkelig gode navne, der også kan høres på KulisseLageret. Der er tale om Mukherjee Blues, der kommer den 10. oktober. Den 11. december er det Sahra da Silva, der tropper op med sit band, og den 19. december har vi Mike Andersen Band på plakaten,” fortæller Carsten Mellson.

Carsten Mellson oplyser endvidere, at der også er gang i noget juleblues-halløj anden juledag – den 26. december – i år. ”Dér kommer Peter Nande, H.P. Lange og Tim Lothar i hvert fald. Desuden skal vi lige have et par ting helt på plads omkring et backingband til de tre musikere, og det regner vi med at få i løbet af en uges tid,” slutter Carsten Mellson.

Jesper Bjarnesen, der skulle have lukket Blues Alive Festival, kan man i øvrigt høre som en del af Det Hyggelige Blues Band, der spiller på KulisseLageret den 3. oktober. Koncerten bliver den fem år gamle trios sidste under navnet Det Hyggelige Blues Band, der foruden Jesper Bjarnesen på guitar og vokal består af hans søn Oscar Eriksen på trommer og Jais Eriksen på bas.

De to sidstnævnte musikere spiller i øvrigt også i det prisvindende jump blues-band Big O & the Blue Quarters (læs her). Det Hyggelige Blues Band gør det godt, som Bluesnews.dk kan bevidne, og har en debut-udgivelse på trapperne med titlen Thank you blues. Denne skulle kunne fås i slutningen af oktober 2020.

Skifter navn

Når Thank you blues er på gaden, skifter trioen navn til JB & the Hüggeli. Samtidig udvider de besætningen med tenorsaxofonisten Hanse Jensen. Han vil i øvrigt kunne høres på KulisseLageret den 3. oktober sammen med Det Hyggelige Blues Band.

Det fremtidige JB & the Hüggeli (Jais Eriksen, Jesper Bjarnesen, Hanse Jensen, Oscar Eriksen)

Her vil man blive diverteret med numre fra Thank you blues. Desuden vil Det Hyggelige Blues Band traktere med numre fra deres store repertoire, der primært består af en god blanding af Texas og Chicago blues-numre, som de giver deres helt eget twist.

Det bliver interessant at høre og opleve, hvordan Det Hyggelige Blues Band gebærder sig på KulisseLageret den 3. oktober, for her vil, som indikeret, også Hanse Jensen være til stede. Man kan således sige, at JB & the Hüggeli snydestarter denne aften, for navneskiftet fra Det Hyggelige Blues Band til JB & The Hüggeli vil til dén tid slet ikke have fundet sted endnu.

Det er naturligvis sørgeligt, at coronaen fik krammet på Blues Alive Festival 2020, men der er dog stadig en stak gode bluesnavne at opleve i Horsens i sidste halvdel af 2020, og dét har folkene bag KulisseLageret sørget for.

Se Blueskartellets hjemmeside her.