Blues Caravan vender tilbage i 2019

Blues Caravan 2019 (Katarina Pejak, Ally Venable, Ina Forsman)
Foto: Sharik Derksen

Af Jakob Wandam

Blues Caravan er tyske Ruf Records’ faste koncept med tre af pladeselskabets kunstnere, der sendes på fælles turné rundt i Europa og USA. Konceptet har eksisteret siden 2005, hvor det var Candye Kane, Sue Foley og Ana Popovic, der rejste med karavanen.

Ruf Records har sædvanligvis brugt turnéen til at sætte spotlys på nyere kunstnere, der endnu ikke har fået deres gennembrud. Ofte har Blues Caravan så været med til at udbrede kendskabet til disse talenter, og mange er efterfølgende blevet etablerede navne på den europæiske bluesscene.

I 2018 ændrede Ruf lidt på rammerne og sendte de erfarne herrer Mike Zito og Bernard Allison ud i verden sammen med debutanten Vanja Sky. De spillede også tre koncerter i Danmark, blandt andet på Dexter i Odense (læs anmeldelse her).

Uprøvede kræfter

Næste år er vi dog tilbage ved den vante fremgangsmåde med tre forholdsvis uprøvede kræfter: Ina Forsman, Ally Venable og Katarina Pejak.

Ina Forsman
Foto: Frank Nielsen

Finske Ina Forsman (født 1994) har nogen erfaring i Blues Caravan-sammenhæng, idet hun allerede i 2016 var en del af turnépakken. Hun albumdebuterede samme år med Ina Forsman, og en soloturné i 2017 bragte hende blandt andet til Samlingsstuen i Kerteminde (læs anmeldelse her). Her gjorde sangerinden stort indtryk på Bluesnews.dk med sin blanding af blues, soul, rhythm & blues og jazz.

Ally Venable fra Texas er heller ikke ubekendt med Blues Caravan. På dele af 2018-turnéen har hun nemlig taget Vanja Skys plads ved siden af Mike Zito og Bernard Allison. Den unge bluesrock-sangerinde og -guitarist (født 1999) albumdebuterede med sit Ally Venable Band i 2016 med No glass shoes og fulgte det op i april i år med Puppet show.

Katarina Pejak (født 1990) stammer fra Serbien, men deler nu sin tid mellem Beograd og Nashville, Tennessee. Hun har udsendt tre album i hjemlandet: Perfume & luck (2010), First hand stories (2012) og Old, new, borrowed and blues (2016). Et fjerde album er undervejs med indspilninger fra Nashville. Katarina Pejak synger og spiller klaver og nævner Tom Waits, Bessie Smith, Norah Jones og Otis Spann som inspirationskilder.

Den samlede turnéplan for Blues Caravan 2019 er endnu ikke meldt ud, men Bluesnews.dk følger naturligvis udviklingen, og koncertdatoer på dansk grund vil kunne ses i Bluesnews.dk’s koncertkalender her.

Blues Caravan gennem årene

Disse kunstnere har turneret med Blues Caravan siden begyndelsen i 2005:

2005: Candye Kane, Sue Foley, Ana Popovic
2006: Aynsley Lister, Erja Lyytinen, Ian Parker
2007: Sue Foley, Deborah Coleman, Roxanne Potvin
2008: Deborah Coleman, Candye Kane, Dani Wilde
2009: Oli Brown, Erja Lyytinen, Joanne Shaw Taylor
2010: Coco Montoya , Shakura S’Aida, Meena
2011: Cassie Taylor, Dani Wilde, Samantha Fish
2012: Victoria Smith, Dani Wilde, Samantha Fish
2013: Bart Walker, Joanne Shaw Taylor, Jimmy Bowskill
2014: Laurence Jones, Christina Skjolberg, Albert Castiglia
2015: Eliana Cargnelutti, Sadie Johnson, Heather Crosse
2016: Ina Forsman, Tasha Taylor, Layla Zoe
2017: Vanessa Collier, Big Daddy Wilson, Si Cranstoun
2018: Mike Zito, Vanja Sky/Ally Venable, Bernard Allison
2019: Ina Forsman, Ally Venable, Katarina Pejak