DMA Blues afslører sit musikalske program

Tekst: Jakob Wandam

Danish Music Awards (DMA) Blues har løftet sløret for, hvem der skal stå for underholdningen, når dette års priser skal uddeles onsdag den 18. august. Og vanen tro er der tænkt kreativt og hentet hjælp uden for de gængse blueskredse.

DMA Blues arrangeres af JazzDanmark, ROSA, Tempi og Turbinen i Randers i samarbejde med BluesDanmark. Turbinen lagde selv hus til i 2017-2019, mens det sidste år var Værkets Store Sal, der dannede rammer for DMA Blues (læs her). I år flytter ceremonien så over på den anden side af parkeringspladsen til Ridehuset.

Musikalske rammer

Dawda Jobarteh
Foto: Jakob Wandam

De musikalske rammer sættes endnu en gang af multiinstrumentalisten Gustaf Ljunggren og trommeslageren Casper Simonsen. I år får de dog endnu et medlem i husorkestret, nemlig bassisten Anja Kulyova, som til daglig blandt andet spiller med reggaebandet Total Hip Replacement. Solisterne bliver denne gang Katinka Bjerregaard, Dawda Jobarteh samt Jarno Varsted & Rune Kjeldsen.

Sangerinden og sangskriveren Katinka Bjerregaard er kendt som forsanger i bandet Katinka, hvis dansksprogede rock har gjort dem til et af de mest omtalte og roste navne på den danske musikscene i de seneste år.

Den gambiskfødte sanger, sangskriver og kora-spiller Dawda Jobartehs musik er svær at genrebestemme; i hans alsidige udtryk indgår blandt andet folkemusik, afrojazz og psykedelisk og progressiv rock. Ved DMA Blues vil han nok især trække på sine griot-rødder og spille noget af den vestafrikanske ørkenblues, der er karakteristisk for mandé-folket, som Jobarteh tilhører.

Dybt original

Jarno Varsted og Rune Kjeldsen udgjorde i sin tid to tredjedele af blues- og americana-trioen Young Comets. Siden har de begge markeret sig i mange forskellige musikalske sammenhænge.

Rune Kjeldsen
Foto: Jakob Wandam

Jarno Varsted, som synger og spiller mundharpe og guitar, har for eksempel spillet med H.P. Lange, Leif Sylvester og The Sandmen. Hans dybt originale bluesform er desuden kommet til udtryk i plader med projektet Rumspringa og på tre soloplader, og senest har han indspillet med sit band The Mama and the Papa (læs meget mere om Jarno Varsteds indspilninger her).

Guitaristen Rune Kjeldsen vandt i 2007 anmelderprisen Steppeulven som Årets Musiker. Ud over Young Comets kan han skrive The Savage Rose, Sort Sol, C.V. Jørgensen og mange flere på cv’et. På bluesscenen har han for eksempel indspillet med H.P. Lange og Nisse Thorbjørn.

Medvært

Emilie Espichicoque

Konferencier ved Danish Music Awards Blues 2021 bliver lige som ved de sidste fire år roots-musikeren M.C. Hansen. Denne gang får han dog en medvært, nemlig multiinstrumentalisten Emilie Espichicoque. Den cubansk-danske musiker er bedst kendt inden for r&b- og soulgenren, hvor musikmagasinet Bands of tomorrow har kaldt hende Danmarks svar på Anderson .Paak.

Emilie Espichicoque har sit eget musikprojekt, som blot hedder Espichicoque, og så spiller hun også sammen med Eliel Lazo & the Cuban Funk Machine. Ud over værtskabet kan det også forventes, at der kommer musikalske bidrag fra Emilie Espichicoque i Ridehuset i Randers.

Billetter til prisuddelingen den 18. august er allerede sat til salg her. Danish Music Awards Blues oplyser desuden, at deadline for indstilling til priserne (læs mere her) er udskudt til den 30. april.