Fredericia Blues Festival 2019

Tekst: Peter Widmer

Fredericia Blues Festival blev afviklet for første gang sidste år med et flot program (læs her).

I år løber Fredericia Blues Festival af stablen lørdag den 1. juni i Tøjhuset, Gothersgade 34 i Fredericia med start kl. 13.00.

Det er bluesklubben Double Trouble, der står bag festivalen (læs mere om Double Trouble her).

Billetter koster 350 kr. i forsalg, og er man medlem af Double Trouble, Fredericia Jazzklub eller Tøjhuset, er prisen 320 kr. Det samme gælder, hvis man er i besiddelse af et studiekort.

Lige meget hvad, får man noget for pengene i form af masser af blå toner leveret af fem ret så forskellige, lødige bluesnavne.

Hovednavnet

B.B. & the Blues Shacks

Hovednavnet på dette års Fredericia Blues Festival er tyske B.B. & the Blues Shacks, der blandt andet har spillet i Australien, USA og det meste af Europa.

Den prisoverdængede kvintet har over 25 år og 14 cd’er – plus det løse – på bagen. Der bliver garanteret gang i den, når dette veteran-orkester disker op med deres forrygende blanding af rhythm & blues og soul.

Gennem orkesterets levetid har der kun været få udskiftninger i besætningen, og tre af de oprindelige medlemmer er stadig med.

Disse er: Den glimrende guitarist Andreas Arlt, Michael Arlt på mundharpe og sang samt Henning Hauerken på kontra- og elbas. Hertil kommer Fabian Fritz på piano og orgel samt André Werkmeister på trommer og percussion.

Kvintetten er en sand fornøjelse at opleve live, og man går aldrig skuffet fra en koncert med B.B. & the Blues Shacks. (læs meget mere om B.B. & the Blues Shacks her).

Svensk indslag

Festivalen har for første gang et svensk indslag på programmet, nemlig Headline Blues Band, der holder til ca. 1.500 kilometers kørsel fra Fredericia, i Umeå, Sverige.

Headline Blues Band
Foto: Frank Nielsen

Kvartetten består af garvede musikere: Tangentspilleren og hovedvokalisten Johan Öhman, der også skriver de fleste af orkesterets numre, guitaristen Ulph Johansson, bassisten Thomas Fredlander og Ulf Sundqvist på trommer.

Bandet blev dannet for fem år siden, fik debutalbummet Blues and trouble på gaden i 2017 og spiller et godt mix af ”good old blues, southern soul og west coast swing.” Dette inkluderer for eksempel en god gang jump blues.

Albummet har fået fine anmeldelser, blandt andet i det hæderkronede svenske bluestidsskrift Jefferson.

I 2016 vandt Headline Blues Band Swedish Blues Challenge og deltog i 2017 i European Blues Challenge, der foregik i Danmark, nærmere betegnet i Horsens.

Her spillede Headline Blues Band for et betragteligt antal publikummer fra 21 forskellige lande (læs mere her).

Headline Blues Band spiller med respekt for traditionen, lægger vægt på, at musikken swinger, og så er det vigtigt for kvartetten at sprede glæde hos publikum, som det hedder på bandets hjemmeside.

Man kan således forvente en energifyldt koncert med Headline Blues Band.

Bluesrock

Årets Danske Bluesnavn 2017, Jake Green (læs mere her), er på plakaten i år med sit Jake Green Band.

Jake Green
Foto: Jakob Wandam

Power-trioen Jake Green Band, der spiler bluesrock, består foruden Jake Green på guitar og vokal af bassisten Jens Simonsen og trommeslageren Hans Rosenberg.

Orkesteret fik sin pladebut i 2011 med ep’en Live @ Malmö Festival (læs her).

I 2015 fulgte så fuldlængdeudgivelsen Pluggin’ in, der er et studiealbum. Albummet fik pæne anmeldelser (læs her). Desuden udgiver Jake Green den 19. maj soloalbummet Rough spring.

Når Jake Green Band spiller live, er der tryk på (læs for eksempel her). Altså kan man kun se frem til at overvære denne sprængfarlige trios koncert.

Texas blues

Ole Frimer Band er også på programmet på Fredericia Blues Festival 2019. Kvartetten består af kapelmesteren på guitar, sangskrivning og personlig, fornem blues-vokal, Jesper Bylling på bas, Niels Ole Thorning på tangenter og Claus Daugaard på trommer.

Claus Daugaard og Ole Frimer har begge en fortid i det rosværdige orkester Blue Junction. Ole Frimer har for eksempel også samarbejdet med salig Peter Thorup, med den aalborgensiske slideguitar-mester Olav Poulsen (læs her og her) og med den norske superguitarist Vidar Busk (læs her, her og her).

Ole Frimer
Foto: Jakob Wandam

Alle fire Ole Frimer Band-musikere er yderst velanskrevne og rutinerede, både sammen og hver for sig, og Ole Frimer Band er kendt for at levere topkvalitet, både indspilningsmæssigt og i koncertsammenhæng.

Ole Frimer er stærkt inspireret af Texas blues, men Ole Frimer Band spiller også elementer af jazz, fusionsmusik og rock. Ole Frimer Band har spillet utallige koncerter i ind- og udland og er således musikalsk veltrænede og i topform.

I 2014 udkom det DMA-nominerede dansksprogede album Blålys (læs her) til fornemme anmeldelser (læs om albummet og mere om Ole Frimer Band her), og i 2015 blev det gedigne album Live at Blues Baltica udgivet (læs her).

Er man til Texas blues med mere, bør man kende sin besøgelsestid, når hæderkronede Ole Frimer Band træder op på Fredericia Blues Festival 2019.

Sidste navn

Mukherjee Blues er sidste navn på plakaten for Fredericia Blues Festival 2019. Mukherjee Blues er en blues-kvartet, der holder til i hovedstadsområdet.

Oscar Mukherjee
Foto: Jakob Wandam

Manden, der har lagt navn til bandet, er den unge, aldeles ferme guitarist, sanger og sangskriver Oscar Mukherjee.

I tilgift til Oscar Mukherjee består Mukherjee Blues af den solide trommeslager Asmus Jensen, der blandt andet spiller med Delta Blues Band, bassisten Søren Bøjgaard, der vil være kendt fra Thorbjørn Risagers band, og jazz-, rock- og bluesguitaristen Jakob Holm, som blandt andet har seks plader i eget navn på samvittigheden.

Mukherjee Blues gør det i ”old school blues” med en fremragende up-to-date lyd og fik deres velklingende debut-ep The Vibe recordings på gaden i 2018 (læs anmeldelse her).

Oscar Mukherjee er en alsidig og nysgerrig musiker, der også har sit folk-rock-agtige Oscar Mukherjee Band, men på Fredericia Blues Festival 2019 er det kvalitets-blues med Mukherjee Blues, det drejer sig om. Dét er, hvad man får, og Mukherjee Blues-koncerten bliver givetvis en positiv musikoplevelse, man kun kan se hen til (læs mere om Oscar Mukherjee og om Mukherjee Blues her).