Godt nyt fra Trouble Cats

Trouble Cats

Tekst: Jakob Wandam

Et af landets mest erfarne bluesbands, Trouble Cats, er ved at være klar med et nyt albumudspil. Den 1. april 2023 udkommer Hard facts & poetry med ti spritnye numre, alle begået af bandet selv.

Trouble Cats blev dannet som Blues ’n’ Trouble i 1987 af Martin Blom (guitar og vokal), Henrik Hansen (mundharpe og vokal), Morten Brauner (bas) og John Simoni (trommer). Bandet var en del af tidens frodige bluesscene, og ikke mindst i Aarhus trivedes bluesen. Spillestedet Fatter Eskil var hjemmebane for kvartetten, der i 1989 skiftede navn til (The) Trouble Cats.

Lukket ned

Orkestret pladedebuterede med Risky business i 1990, og på live-albummet Plugged (1992) var de suppleret med Michael Nadolny på guitar og vokal. I senere inkarnationer var Jakob Ellerup, Kristian Fogh og Ivan Sørensen igennem bandet, men i begyndelsen af det nye årtusind blev Trouble Cats lukket ned.

Henrik Thorsen og Morten Brauner
Foto: Frank Nielsen

De vendte dog stærkt tilbage i 2014 i den oprindelige opstilling med Blom, Hansen, Brauner og Simoni (læs mere her). I 2016 tog trommeslageren Henrik Thorsen over for John Simoni (læs her), og Thorsen har været fast mand lige siden. Man kan høre ham på Live in Aarhus 2017 (læs anmeldelse her), selvfølgelig optaget på Fatter Eskil, og på studiealbummet 4, der udkom i 2018 (læs anmeldelse her).

Det er samme besætning, som i efteråret og vinteren 2022-2023 har arbejdet med at indspille og mikse de ti nye sange, der udgør Hard facts & poetry. Stilen er, som man kender den fra Trouble Cats: Urban, elektrisk blues, der trækker på jump blues, Texas blues, Chicago blues, boogie, swing og rock & roll.

På landevejen

Trouble Cats (Henrik Hansen, Morten Brauner, Henrik Thorsen, Martin Blom)

Samtidig har Trouble Cats gjort klar til at tage sangene med på landevejen, for naturligvis er årets første koncerter planlagt. Den officielle releasekoncert for Hard facts & poetry finder sted lørdag den 8. april, og det er selvsagt Fatter Eskil i Aarhus, der lægger scene til.

Forårets turnéplan for Trouble Cats indeholder koncerter i både Danmark, Norge og Sverige. For så vidt angår de hjemlige koncerter, ser programmet foreløbig således ud:

  • 25-feb. SG25, Haderslev
  • 08-apr. Fatter Eskil, Aarhus
  • 27-apr. Freddy’s Bar, Frederikshavn
  • 26-maj. Kulturloft, Ebeltoft
  • 27-maj. Apotekergården, Horsens

Man kan varme op til koncerterne med disse live-i-studiet-klip af tre af de nye sange: ”What you gonna do”, ”Somewhere else the sun will shine” og titelnummeret ”Hard facts & poetry”: