Ny bluesplade fra Oscar Mukherjee

Pay Day
Foto: Oscar Mukherjee

Tekst: Jakob Wandam

Guitaristen, sangeren og sangskriveren Oscar Mukherjee har i det forgangne år høstet stor ros for sit projekt The Mukherjee Development, der både har turneret flittigt, optrådt i TV2 og ikke mindst udgivet det særdeles velanmeldte album Burnin’ time.

Debutpladen blev nomineret til en Danish Music Award ved DMA Blues, om end det var noget af en tilsnigelse at kalde det en bluesplade. Men Oscar Mukherjee er naturligvis ikke spor fremmed for bluesmusikken. Han er nærmest opfostret på Mojo Blues Bar i København og har stået i lære hos Ronni Boysen og Rune Kjeldsen.

I 2018 udsendte Oscar Mukherjee ep’en The Vibe recordings med sin trio Mukherjee Blues, som Bluesnews.dk gav en begejstret anmeldelse (læs her).

Sangskrivertalent

Vi efterlyste dog dengang, at Oscar Mukherjee ville slippe sit ubestridelige sangskrivertalent løs inden for bluesformen (The Vibe recordings bestod af fem covernumre), og det har han nu gjort. Til februar udkommer nemlig albummet Getting there, hvor Oscar Mukherjee har skrevet syv af de ni skæringer.

Getting there bliver også debutalbum for Mukherjees bluesband Pay Day. Helt nyt er orkestret dog ikke, for besætningen i Pay Day er identisk med Mukherjee Blues. Det vil sige Oscar Mukherjee på guitar og sang, Søren Bøjgaard på bas og barytonguitar, Asmus Jensen på trommer og Jakob Holm på guitar.

Jakob Holm
Foto: Jakob Wandam

Jakob Holm var ikke med i den oprindelige trio, der indspillede The Vibe recordings, men sluttede sig til Mukherjee Blues i 2019.

Dermed var Jakob Holm for eksempel med, da Mukherjee Blues væltede Fredericia Blues Festival og Vejle Fjord Festival i 2019 (læs her og her), og ved ligeledes forrygende koncerter på Køge Blues Festival i 2020 (læs her) og på KulisseLageret i Horsens senere samme år (læs her).

Om udvidelsen og det nye bandnavn skriver gruppen i en pressemeddelelse: ” … de nye musikalske muligheder gav anledning til at skrive originale sange og udvikle en ny identitet. Pay Day er derfor ikke så meget “gammel vin på nye flasker” som det er begyndelsen på noget helt nyt!”

Blues, jazz og rock

Oscar Mukherjee
Foto: Jakob Wandam

Jakob Holm og Oscar Mukherjee spiller også sammen i The Mukherjee Development. Desuden har Jakob Holm udsendt seks cd’er i eget navn, der har spændt over både blues, jazz og rock.

Ud over The Vibe Recordings og Burnin’ time har Oscar Mukherjee udgivet ep’erne Solid shade of blue (2018) under navnet Oscar Mukherjee Band, Sentimental sleep (2019) under navnet Mukherjee og den digitale ep Live at Firgaarde (2021) med The Mukherjee Development. Desuden har han indspillet med Terji Krossteig og Hans Knudsen og udsendt singlen “Let the day in” sammen med den skotske singer/songwriter Dean Owens.

Søren Bøjgaard
Foto: Frank Nielsen

Søren Bøjgaard er medlem af Thorbjørn Risager & the Black Tornado og har arbejdet sammen med Jarno Varsted i Rumspringa. Han har også indspillet med blandt andre Missy Andersen, Nisse Thorbjørn og Fried Okra, og så har han en fælles fortid med Asmus Jensen i Blue Magic.

Asmus Jensen spiller i dag med Delta Blues Band. Han har tidligere været medlem af Baba & the Electric Swing og har i udlandet turneret og spillet med blandt andre Lou Ann Barton, Gary Primich, Louisiana Red og Omar Dykes.

Pay Day beskriver Getting there som: ” … et bluesalbum der er moderne og retro på samme tid. Med afsæt i elektriske bluespionerer Jimmy Reed og Slim Harpo, rock n’ roll ikoner Bo Diddley og The Fabulous Thunderbirds, samt countryblueslegender Mississippi John Hurt og Lightnin’ Hopkins, finder Pay Day deres helt eget sted at stå.”

Getting there udkommer på cd og streaming den 24. februar 2023.